Logo

Raclette-fest

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
Med raclette kan man lave en dejlig og spændende gæstemiddag. Med flere slags kød og grønsager, kartofler og ost kan gæsterne selv sammensætte deres raclette, og sammensætningerne giver inspiration til nye kombinationer, så man rigtig kan sidde og hygge sig og nyde den gode mad. Raclette-festen minder noget om mixed grill, som har været meget populært. Forberedelserne kræver lidt tid, men til gengæld kan værtsparret sidde og nyde maden sammen med gæsterne.
8 personer

500 g kalkunbryst eller kyllingebryst uden skind og ben
1 tsk estragon
1 tsk basilikum
salt og peber
300 g kalvelever
500 g magert hakket oksekod
200 g cocktailpølser
1 kg kartofler
250 g champignon
250 g cherrytomater
250 g skalotteløg
500 g racletteost eller en blanding af mellemlagret Danbo og Samsø eller Emmenthaler

1. Skær kalkunbrystet i ret tynde skiver.
Skær evt. skiverne igennem på tværs, så de ikke er for store.
Anret skiverne på et fad og krydr med estragon, basilikum, salt og peber.
2. Skær kalveleveren i fine tynde skiver.

3. Form det hakkede kød til små flade hakkebøffer og læg dem på et fad.

4. Klip cocktailpølserne fra hinanden og kom dem i en skål.

5. Kog kartoflerne møre i let saltet vand og hold dem varme, evt. i ovnen.

6. Skær den nederste del af svampene og skyl dem.
Halver svampene, hvis de er store og kom dem i en skål.

7. Prik tomaterne med en gaffel og kom dem i en skål.

8. Kog skalotteløgene et par minutter, afkøl løgene lidt og pil dem.

9. Skær osten i ikke for store skiver og anret den på et fad.

10. Tænd radetten i god tid, så grillpladen er varmet godt op, og lad så gæsterne selv kombinere deres radette måltid.
Kalkunkød, bøffer og lever steges på grillpladen, mens kartoflerne pilles.
Champignon og tomater steges også på grillpladen.
Osten smeltes på de små pander, men kan også smeltes ovenpå en forstegt tomat eller champignon.

Variation:
I stedet for kalvelever kan man bruge kyllingelever. Røget filet eller skinke kan lægges oven på kartoflerne og gratineres på de små pander sammen med osteskiver. lidt smeltet blåskimmelost smager godt sammen med kalkunbrystet.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,1 (7 stemmer)
Siden er blevet set 17.501 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Fyldt squashEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Provencalsk lammekølleEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Grillstegte ribbenEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Crème brulé med kardemommeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
17509-10-2012 11:29:48 Nanna
Okay, det lyder smadder godt (og dejlig fedtfattigt). Tak for hjælpen. Mvh. Nanna
17609-10-2012 10:43:24 madABC
Raclette: De fleste er beklædt med en form for teflon og behøver derfor ikke olie/fedtstof, men mange foretrækker et par dråber.
17709-10-2012 10:36:37 Nanna
Skal man bruge olie på en raclette? Eller kan man godt lave den helt uden fedtstof? :)

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os