Logo

Russisk Borsjtj

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
1 kg oksebov eller lign.
600 g rødbeder
600 g hvidkål
150 g gulerødder
2 løg
1/2 persillerod
1/4 selleri
1 lille dåse tomatpure
1/2 dl vineddike
Smør
1 spsk sennep
1 tsk sukker
3 laurbærblade
1/4 tsk allehånde
Tilbehør:
250 ml cremefraiche 38%
3 forårsløg
1 bundt dild
Flûtes
       
Kødet vaskes og lægges i en stor suppegryde.
Tilsættes 2-3 liter vand, et helt skrællet løg og 1 spsk salt.
Koges op, skummes og koger videre for svag varme i 1 1/2 time.
Efter ca. 1 time kam man gå i gang med rødbederne.
De skrælles og rives, enten på et rivejern eller i en foodprocessor.
En lille håndfuld lægges til side.
Resten svitses i lidt smør i en gryde og tilsættes ca. 3 dl af kogevandet fra kødsuppen. Simrer videre i ca. 1 time.
Hvidkålen snittes i tynde strimler og tilsættes kødsuppen.
Koges videre i 30-40 minutter.
Den lille håndfuld rødbeder, der er lagt til side, koges i en gryde sammen
med eddiken for svag varme i 3-5 minutter.
Lad blandingen trække mens resten af suppen koger færdig.
Det skal bruges til sidst for at farve og krydre suppen.
Løg gulerødder, selleri og persillerod skæres i tern og svitses i en spsk
smør.
Tilsættes laurbærblade, allehånde, friskkværnet peber og tomatpure. Simrer i 5-10 minutter.
Det hele løg fiskes op af kødsuppen og de kogte rødbeder tilsættes
sammen med de svitsede grønsager.
Koger videre i 5-10 minutter.
Kødet tages op og skæres i mundrette stykker.
Rødbedefarven sies og røres op med sennep og sukker.
Tilsættes suppen sammen med kødstykkerne og smages til med salt og peber.
Serveres med cremefraiche og snittede forårsløg, der er blandet med
dild samt flûtes, som du lige har bagt mens du alligevel gik og ventede på,
at suppen skulle komme i kog.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 789 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Mexicansk bønnesalatEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Dampet helleflynder med asparges og citronPynt tallerkenen af med friske ærteskud og tynde strimler af citronskal
• Oksekødstagine med kvæderEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Mad med melonerNyd de friske og velsmagende meloner i sommermaden. De er pragtfulde både i salater og som...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os