Logo

Rustikt dampet oksekød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
350 g oksekød, filet, culotte eller inderlår, afpudset
2 spsk skyører, opblødt
lille håndfuld gyldne nåle, 5-6 g
4 mellemstore kinesiske svampe, opblødt
1 1/2 tsk tyk soyasauce
3 spsk jordnødde- eller majsolie
25 g sichuan-konserveret grønsag, skyllet
3-4 forårsløg, skåret i stykker a 5 cm, strimlet på langs
2-3 korianderblade revet i stykker (kan udelades)

Marinaden:
1 cm frisk ingefærrod, skrællet og revet fint
1/4 tsk salt
1/4 tsk sukker
1 spsk tyk soyasauce
sort peber, 6 omgange på kværnen
2 tsk shaoxingvin eller mellemtør sherry
2 tsk kartoffelmel
2 spsk vand
1 spsk jordnødde- eller majsolie

Skær oksekødet i stykker a 2,5x4 cm og 6 mm's tykkelse. Læg det i en skål.

Tilbered marinaden: bland ingefær, salt, sukker, soyasauce, peber, vin og kartoffelmel med kødet. Tilsæt vandet, i spsk ad gangen, rør i samme retning, til kødet er godt dækket. Lad det marinere i 20-30 minutter i køleskabet. Bland olien i umiddelbart før dampningen.

Si skyørerne og de gyldne nåle, og tryk vandet af de kinesiske svampe, men lad dem være fugtige. Skær skyørerne i ens stykker. Halver de gyldne nåle på tværs eller langs. Snit de kinesiske svampe i tynde strimler.

Bland skyører, gyldne nåle og kinesiske svampe sammen.
Bland soyasaucen og i spsk af olien i.

Snit den konserverede grønsag i meget tynde stykker.

Bland skyører, gyldne nåle, kinesiske svampe og den konserverede grønsag i oksekødet. Bred det ud på et ovnfast fad med skrå sider.

Damp retten i en wok eller dampgryde over kraftig varme i 10 minutter, så er kødet halvt gennemdampet, eller i 13-15 minutter til det er helt gennemdampet. Tag det af varmen og fordel forårsløg og korianderblade ovenpå.

Opvarm de resterende 2 spsk olie i en lille gryde, til det lige
netop ryger. Hæld det over forårsløgene, så er de næsten kogt.

Tag fadet af wok'en eller dampgryden og server straks.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 822 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Røget laks med spinat og lime og hvidløgEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Helstegt kylling med råkostsalaterTo meget forskellige råkostsalater er lækkert tilbehør til en saftig helstegt kylling -...
• Slethvar med grønt -Asiatisk - inspireretSletvaren lever i danske farvande. Den har et fast hvidt kød, en delikat smag og ligger i...
• RisfromageEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!