Logo

Sølvbedebladepakker med laks og blommesauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Sølvbede kendes også som bladbede og mangold. Her bruges de i en asiatisk inspireret ret med wasabi og soyasauce, hvor bederne pakkes rundt om laks. Serveres med en blommesauce.

 

Små, fine pakker med sølvbedens grønne farve og den rosa laks indeni er en rigtig sommer­anretning. Pakkerner kan varmes og serveres lune med den kolde blommesauce til.
 
Jasminris til 4 personer
600 g laksefilet
8 sølvbedeblade
saft af 1 citron
½-1 spsk wasabi (kan erstattes med peber­rod)
1 spsk japansk soyasauce
frisk salvie
saltflager og peber
150 g feta naturel

Blommesauce:
ca. 15 blommer
frisk salvie
saft af ½ citron
2 dl mager kvark eller yoghurt
evt. sirup
 
Kog risene.
Lad laksen simre i letsaltet vand i 7-8 minutter.
Blancher sølvbedebladene i nogle minutter; så er det nemmere at rulle dem sammen. Tag dem op med en hulske.
Bland laksen eller mos den let sammen med citronsaft, wasabi og soyasauce.
Smag til med salvie, salt og peber.
Fordel laksen og fetaen på bladene og rul dem sammen.
Udsten blommerne og mos eller bland dem.
Hak bladene fra et par kviste salvie.
Bland blommer, citronsaft, kvark og salvie.
Smag evt. saucen til med lidt sirup.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 844 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?