Logo

Salat med vilde ris, bønner og citron

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Salat med vilde ris, bønner og citron

1,75 dl vilde ris (ca. 100 g)

6 dl vand

¾ tsk groft salt

1 citron

1½ liter romainesalat revet i grove stykker (ca. 250 g)

300 g kolde, dampede haricots verts i halve

1 finthakket salatløg (ca. 75 g)

2 bægre Apetina snack med soltørrede tomater (a ca. 150 g)

½ tsk havsalt, fx Læsø sydesalt

friskkværnet peber

Hertil

4 stykker grillstegt kød, fx kyllingefileter, svinekoteletter eller oksebøffer (ca. 550 g)

240 g italiensk flute

 

Kom de vilde ris i en gryde med kogende vand tilsat salt.

Kog risene ved svag varme og under låg i ca. 35 min., så risene er møre, men stadig har "bid". Hæld vandet fra risene, damp dem tørre og køl af.

Vask citronen og skær den i kvarte og derefter i 1-2 cm stykker.

Læg romainesalat, vilde ris, bønner og løg lagvis i et fladt fad.

Dryp 1½ spsk af olien fra osten over salaten.

Lad osten dryppe af i en sigte og fordel ost og soltørrede tomater over salaten. Pynt med citronstykker og drys med salt og peber.

Server salaten sammen med grillstegt kød og brød.

Fryseegnet: Nej

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 896 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?