Logo

Sauterede brissel-schnitzler med bladselleri/kartoffelgratin

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
3/4 kg brisler
 
Til kogning:
3 dl vand
3 dl tør hvidvin
2 skalotteløg
1 kvist frisk timian eller 1 spsk tørret
1 kvist frisk løvstikke eller 1 spsk tørret
1 tsk salt og 3-4 hvide peberkorn
 
Til sautering
20 g smør
groft salt, hvid peber
 
Til sauce:
2 dl brisselsuppe fra kogningen
30 g smør
3 spsk hvedemel
2 æggeblommer
salt, hvid peber
lidt citronsaft
 
Til gratin:
6 stængler bladselleri
1/2 kg kartofler
1 dl hvedemel
3 dl letmælk
2 spsk smør
4 æggeblommer
salt, peber
 
Brislerne lægges i koldt vand ca. 1 time før tilberedning.
Tag brislerne op af vandet.
I en stor gryde bringes en kogelage af ingredienserne til kogelagen i
kog.
Brislerne lægges i og koger i ca. 10 minutter.
Tag dem op af gryden og fjern hinderne.
Lad brislerne køle af i køleskabet under let pres.
(læg dem evt. i en skål, sæt en tallerken med mindre diameter end skålen
oven på brislerne. På tallerkenen anbringes en anden skål ca. halvt fyldt
med vand).
Hæld kogelagen gennem en si over i en anden gryde.
Mål 3 dl fra og gem til saucen.
Resten bruges til gratinen.
Skær kogte kartofler og rene bladselleristængler i 1/2 cm tykke
skiver.
Kog bladselleristykkerne møre i brisselsuppen i ca. 5 minutter.
Tilsæt halvdelen af mælken og pisk resten af mælken sammen med
hvedemelet i en skål og bland så blandingen gradvist i gryden sammen
med de kogte bladselleri.
Lad det koge 4-5 minutter.
Tag gryden af varmen og pisk 1 æggeblomme i ad gangen.
Vend derefter kartoffelskiverne i og smag til med salt og peber.
Fyld dernæst en smurt ovnfast form på ca. 2 l. og kom grydens indhold i.
Sæt formen på en rist på den nederste ribbe i ovnen ved 175ºC.
Bag gratinen i ca. 50 minutter.
Brislerne, der har ligget i pres, skæres i ca. 1 cm tykke skiver.
Skiverne sauteres et par minutter på hver side i smør på en stagepande
og tages op.
Kog panden af med lidt vand og gem stegeskyen til saucen.
I en gryde jævnes ca. 2 dl af kogelagen med en smørbolle af smør og
hvedemel.
Kom stegeskyen i og spæd evt. med lidt mere kogelage, så saucen får den rette konsistens.
Smag til med salt, peber og lidt citronsaft og server saucen til retten.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 690 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Rødspætte rullet med spæk på bønner med persillekartoflerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Hakkebøffer med krydret flødeostEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Skinkeculotte og mvnteis med jordbærEn skinkeculotte er passende til 4 personer. Er man færre, så smager kødet også fint koldt...
• Rabarbertærte med marengslågEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os