Logo

Skinke med kaffeglasur

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
2500 g skinke, må ikke være røget eller saltet. Bed slagteren om at skære sværen af uden at fjerne spækket.
½ kop honning
½ kop meget stærk kaffe
1 teske kanel
¼ teske stødte nelliker
1 lille dåse abrikoser
1 lille dåse syltede kirsebær
En anelse Marascino eller cognac
Lidt sur fløde
Tandstikkere

Skinken pakkes fast ind i aluminiumsfolie, sættes i den forvarmede ovn og steger ca. 2 timer ved 180ºC. Imens inddampes honning, kaffe og krydderier i 10 min. over lavt blus til en glasur.
Når skinken har stegt i 2 timer, tages den ud af ovnen, folien åbnes, og spæklages ridses på kryds og tværs. Pensles med kaffeglasuren og steger videre i 35-40 min. Pensles af og til med glasuren. De velafdryppede kirsebær og abrikoser stænkes med en smule Maraschino eller cognac og sættes på en tandstikker. Stik spiddene i krydsene på det ridsede spæklag. Rør lidt sur fløde i stegeskyen og kom de tiloversblevne kirsebær og abrikoser i saucen. Skinken er også dejlig til koldt bord.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.234 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?



Effektiv reklame - klik her