Logo

Små pizzaer med tomater og skinke

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Små pizzaer med tomater og skinke

 

Vi har gjort pizzabundene grove og sunde med grahamsmel. Et sikkert hit.

4 personer. Arbejdstid: 40 min. Hævetid: 45 min. Bagetid: 15 min.

 

#

Pizzadej:

25 g gær

3 dl lunkent vand

1 tsk salt

200 grahamsmel

150 g durummel

100 g hvedemel

 

Topping:

500 g tomater (gerne forskellige farver og størrelser)

2 fed hvidløg

250 g frisk mozzarella

salt

2 spsk olie

100 g parmaskinke

½ potte oregano eller basilikum

 

Tilbehør:

1 salathoved

1 bakke rucola

2 spsk olie

3 spsk citronsaft

salt og friskkværnet peber

*

 

Opløs gæren i vandet i en stor skål.

Tilsæt salt, grahamsmel, durummel og det meste af hvedemelet, og ælt dejen.

Tilsæt løbende mere mel, mens du ælter, indtil dejen er blød og elastisk og lige akkurat slipper fingrene.

Lad dejen hæve tildækket i 45 min.

 

Sæt 2 bageplader i ovnen, og varm ovnen op til 225 °C varmluft.

 

Skyl og tør salat og rucola.

Bryd salaten i grove stykker, og bland med rucola.

Rør olie og citronsaft sammen, vend dressingen med salaten, og smag til med salt og peber.

 

Del dejen i 4 stykker, og rul dem ud til 4 cirkler i ½ cm tykkelse.

Læg dem på bagepapir.

 

Skær store tomater i tynde skiver, halver små tomater, og fordel dem på pizzabundene.

Drys med salt og finthakket hvidløg.

Fordel groftrevet mozzarella jævnt ud over pizzaerne.

Dryp med olie.

 

Træk pizzaerne med bagepapir over på de varme bageplader, og bag dem i ca. 15 min, til de er lysebrune i kanten, og mozzarellaen er smeltet.

 

Skær parmaskinken i brede strimler, og fordel dem på pizzaerne.

Drys med grofthakket oregano eller basilikum.

Server pizzaerne med salaten.

 

TIPS: Undgå, at mozzarellaen gør pizzabunden blød ved at rive den groft på et rivejern, lade den ligge i 10-15 minutter og dryppe af, inden du fordeler osten på pizzaen.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 471 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?