Logo

Sommerburger klassisk

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Sommerburger klassisk


Lav en god burger med dit favoritfyld. Her er en udgave med sprød salat, solmodne tomater og agurker med sommersmag. Dressingen er en hjemmerørt sennepsmayonnaise, som du også kan købe færdiglavet, hvis du er i bekneb for tid.

4 personer. Arbejdstid: 30 min. Koge/stegetid: ca. 20 min.

 

#

500 g friskhakket oksekød

1 spsk olie

15 g smør

salt og friskkværnet peber

4 store burgerboller

 

Kartoffelsalat:

750 g nye kartofler

1 spsk olie

1 spsk citronsaft

1 håndfuld friske basilikumblade

salt og friskkværnet peber

 

Mayonnaise med grov sennep:

2 æggeblommer (evt. pasteuriserede)

lidt salt

1 spsk grov sennep

2 tsk vineddike

2 dl neutralt smagende olie (eller 1 lille glas dijonnaise)

 

Fyld:

8 blade sprød grøn salat

8 ringe rød peberfrugt

2-3 tomater

1 lille salatløg

½ agurk

8-12 skiver syltet agurk

*

 

SKRUB kartoflerne rene, og kog dem i letsaltet vand i 8 min.

Tag dem af varmen, og lad dem trække færdige under låg i 8-10 min.

Hæld vandet fra kartoflerne, lad dem køle af, og skær dem i både.

Bland dem med olie, citronsaft og basilikumblade.

 

RØR æggeblommerne med salt, sennep og eddike.

Tilsæt olien dråbevist, til æggeblommerne bliver tyktflydende.

Rør derefter resten af olien i mayonnaisen i en tynd stråle, til den er cremet.

 

FORM kødet til 4 flade bøffer, og brun dem på en varm pande med olie og smør.

Krydr med salt og peber på begge sider.

Steg bøfferne færdige i ca. 4 min. på hver side (eller i alt 1 min. for hver mm, de er tykke).

 

VARM burgerbollerne, og flæk dem. Smør bollerne med sennepsmayonnaisen.

 

FYLD bollerne med salatblade, bøf, peberfrugt, tomatskiver, løgringe, agurk høvlet med kartoffelskræller og skiver af syltede agurker.

 

SERVER burgerne med kartoffelsalaten.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 646 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Fiskeburger med mørksejBåde mørksej og kulmule er lidt oversete”torske-fisk”. Men de er faktisk billigere...
• FiskeburgerUgens fiskeret vil helt sikkert også friste børn og unge: Sprødstegte fiskestykker...
• Fiskeburger med let remouladeEn god måde at få både børn og voksne til at spise mere fisk. I stedet for torskefileter...
• Vanilleis med honningstegte kirsebærEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!