Logo

Spid med kartofler, majs og oksekød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Spid med kartofler, majs og oksekød

 

Nye kartofler er perfekte at stege på grillen sammen med kød og grøn- sager eller indpakket som lækkert tilbehør. Retterne kan både laves på grillen, på panden eller under ovngrillen.

Arbejdstid: 20 min. Marinering: ½-3 timer Grilltid: 12 min. Ikke fryse-egnet. 2 personer. Er du alene, så halver ingredienserne.

 

#

250 g nye kartofler

1 majskolbe

300 g oksefilet eller rib-eye

1 fed hvidløg

2 spsk olie

2 spsk balsamico

1 spsk finthakket timian eller rosmarin

salt og peber

*

 

Skrub eller skrab kartoflerne rene og kog dem næsten møre i saltet vand.

Hæld dem på et dørslag og lad dem køle lidt af.

Træk bladene af majskolben og skær den i mindre stykker.

Skær kødet i tern.

Vend kartofler, majs og kød sammen i en skål og tilsæt knust hvidløg, olie, balsamico, timian eller rosmarin, salt og peber.

Stil det i køleskabet ½-3 timer.

Træk kartofler, kød og majs på spid og steg dem på en varm grill eller grillpande 2-3 min. på hver af de 4 sider: 8-12 min. i alt.

 

Vælg evt. at tilberede spiddene uden kartofler og lav disse gode kartoffel pakker i stedet.

 

Foliebagte kartofler med hvidløg og krydderurter

Arbejdstid: 15 min. Bagetid: 20 min. Ikke fryse-egnet. (2 personer)

 

#

300-400 g nye kartofler

1 rødløg (skåret i både)

1 fed hvidløg (finthakket)

1 spsk olie

2 kviste bredbladet persille

salt og peber

 

Skrub eller skrab kartoflerne rene og skær dem i både.

Vend dem i en skål med rødløg, hvidløg, olivenolie, persilleblade, salt og peber.

Fordel kartoflerne på 2 stykker kraftig alufolie (læg alm. alufolie dobbelt) og luk pakkerne tæt.

Læg pakkerne på grillen eller mellem kullene ca. 20 min.

Server direkte fra pakkerne.

 

PRØV OGSÅ BLANDEDE KARTOFFEL- OG GRØNSAGSSPID SOM TILBEHØR:

sæt kogte kartofler og rå grønsager (champignon, tomat, squash, peberfrugt) på spid og steg på grillen.

Pensl med lidt hvidløgs/krydderurtesmør, når de er færdige.

Pakkerne kan også bages i ovnen ved 225-250 °C.

 

PRØV AT LÆGGE ANDRE SPÆNDENDE SAGER I KARTOFFELPAKKERNE:

* Fx hakkede soltørrede tomater, oliven og lidt fetaost, finthakket rødløg, kapers og persille, finthakket hvidløg, ingefær og chili + lidt soja eller gremolata, der laves af fintrevet citronskal, finthakket hvidløg og hakket persille.

 

* Eller bare dine yndlings-krydderurter og en smule smør.

 

* Du kan også blande lidt grønsager med kartoflerne i pakkerne. Fx champignon, tomater, squash, peberfrugt, majs eller spidskål.

 

Spid med kartofler, majs og oksekød

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 392 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Bøf stroganoffEn klassiker, men nem at lave, trods det fine navn der stammer fra en russisk storfyrste
• Marineret bøf med champignon og kartoffelkagerLidt luksus i weekenden: godt mør oksefilet eller tyndstegsfilet. Stegt løg, champignon og...
• Bøf stroganoffEn klassiker, men nem at lave, trods det fine navn der stammer fra en russisk storfyrste
• Pandekager med æblemos og sveskefyldUhhm - små tykke pandekager med sveskefyld og æblemos. Også supergode til brunch....
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os