Logo

Spinat - Burgunderspinat + Kartoffelgratin

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Forbløffende effektfuldt: Hel spinat tilberedes som sædvanligt, men den koges i rødvin, hvilket gør den yderst raffineret. Lykkes selv for nybegyndere ...

Spinat - Burgunderspinat

Forbløffende effektfuldt: Hel spinat tilberedes som sædvanligt, men den koges i rødvin, hvilket gør den yderst raffineret. Tilberedning: 20 min.

 

375 g spinat, frisk

2 skalotteløg

1 fed hvidløg

2 dl rødvin, kraftig

salt og peber

*

A. Frisk spinat gøres i stand, skylles og hakkes groft.

Skalotteløg hakkes fint.

Hvidløgsfeddet presses.

B. Løg og hvidløg steges glasagtige i en gryde i 25 g smør ved svag varme i 3-4 minutter.

Rødvin hældes ved, og det hele koges ind, til det er blevet sirupsagtigt.

C. Spinaten hældes i gryden og den koges 2-3 minutter under låg, mens der røres af og til. Smag til med salt og peber.

Pr. portion, 4 g protein, 11 g fedt, 2 g kulh. = 143 kcal (597 kj)

Madopskrift billede

Kartoffelgratin med grøn peber

Lykkes selv for nybegyndere: Alle ingredienser lægges rå i fadet. Ovnen klarer resten. Tilberedning: 1 time

500 g kartofler

2 rødløg

2 dl piskefløde

1 tsk timian, friskhakket

2 tsk grønne peberkorn fra glas, grofthakkede

*

A. Kartofler skrælles og skæres i tynde skiver.

Rødløg skæres i strimler.

Kartoffelskiverne og løgene blandes i en skål og krydres med salt.

B. Piskefløde bringes i kog med friskhakket timian og grofthakkede grønne peberkorn.

Flødeblandingen hældes over kartoflerne, det hele blandes og fordeles i et smurt gratinfad.

Retten bages i ovnen i 35-40 minutter ved 200°C / varmluft 180°C.

Pr. portion: 7 g protein. 30 g fedt, 34 g kulh. = 438 kcal /1837 kJ

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 692 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Tagine med hakket kød i tagineEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Krydret hakkebøf med bønnesalatPrøv at variere en gammel klassiker med nye krydderier og friskt tilbehør
• Vildsvine RagoutEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Vilde FrugtspidEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!