Logo

Spinattærte med gedeost

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Spinattærte med gedeost

 

Bag en lækker tærte til aftensmaden. Den kan nydes både varm eller lun, så det er perfekt terrassemad. Der er fuldkornsmel i dejen, så bunden bliver ekstra sprød, og dejen skrider ikke under bagningen.

Arbejdstid: 25 min. Bagetid: ca. 30 min. 4 personer

 

# Ingredienser til :

Tærtedej:

125 g hvedemel

75 g grahamsmel eller rugmel

½ tsk salt

100 g koldt smør

3 spsk cremefraiche 18%

 

Fyld:

600 g spinat

25 g smør

3 æg

2½ dl cremefraiche 18%

salt og peber

150 g gedeost i rulle

 

Tilbehør: grøn salat eller tomatsalat

*

Sådan laves Spinattærte med gedeost:

Bland de to slags mel og salt sammen.

Skær det kolde smør i små stykker og hak det sammen med melet - med et mørdejsjern eller i en foodprocessor.

Tilsæt cremefraiche, og ælt dejen hurtigt sammen.

 

Tryk dejen ud i en smurt tærteform (ca. 24 cm i diameter), eller rul den ud, og læg den i formen.

Prik bunden med en gaffel, og forbag den ved 175 °C i ca. 12 min.

 

Skyl spinaten grundigt og slyng den tør.

Smelt smørret i en stor gryde, og vend spinaten i til den falder sammen.

Kog spinaten godt igennem, til al væsken er kogt væk, og lad den dryppe af i en sigte.

 

Pisk æg og cremefraiche sammen med salt og peber.

Bland spinaten med æggemassen, og bred den ud i tærteformen.

Skær gedeosten i skiver, og læg dem oven på spinaten.

 

Bag tærten i ca. 30 min., til æggemassen føles fast, og tærten er let lysebrun på toppen.

 

Server tærten varm eller lun - f.eks. med en grøn salat eller tomatsalat.

 

----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 185 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Pastagratin med spinat og baconDagens pastaret er hurtigt sat i ovnen og indeholder kun få ingredienser. Benyt ovntiden...
• Spinatsuppe med grillede ostebrødSkipper Skræks livret som en nem suppe. Server suppen med et drys forårsløg og knasende...
• Spinat med feta - alletiders dejlige opskrift fra madABC.dkSpinat og feta er en lækker blanding, som også kan bruges til at indbage i butterdej eller...
• Ananas med marengsEnkel og meget let dessert som kan stå klar inden du skal servere
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os