Logo

Stegt and og tranebærkompot

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Stegt and og tranebærkompot

1 landand (ca. 3600 g)
2 tsk groft salt
friskkværnet peber
4 uskrællede pærer i tykke både, fx conference (ca. 525 g)
¾ liter vand

Tranebærkompot:
450 g friske tranebær
350 g sukker (ca. 4 dl)
1 stegepose

Nøddekartofler:
1 kg faste kartofler i kvarte
¾ liter vand
25 g smør
1 tsk groft salt
25 g hakkede hasselnøddekerner

Sauce:
andesky fra bradepanden
½ liter Karolines Køkken hvid mælkesauce
3 spsk tranebærkompot
25 g HØNG HimmelBlå 39% (60 )
1 tsk groft salt
friskkværnet peber

 

Rens, skyl og tør anden. Fjern fjerrester. Klip vingespidser og gump af.

Gnid anden udvendigt og indvendigt med salt og peber.

Fyld anden med pærebåde og sy den sammen med bomuldssnor.

Bind evt. vinger og lår ind til andens krop.

Læg anden med brystet opad på ovnens rist.

Kom halvdelen af vandet, vingespidser, hals og indmad (udelad leveren) i ovnens bradepande.

Læg risten ovenpå og steg anden midt i ovnen 2 ½-3 timer ved 175°C.

Tilsæt resten af vandet lidt efter lidt.

Tag efter 2 ½ time anden ud, mærk om lårene sidder løst og se om kødsaften er klar. Steg evt. anden færdig.

Lad den herefter hvile tildækket i ca. ½ time.

Tranebærkompot: Skyl bærrene og bland dem med sukker i stegeposen.

Luk posen og klip et lille hul ved lukningen.

"Kog" tranebærrene ved siden af anden i ca. 45 min.
Tag anden ud og skru op for ovnen - 225°C.

Smag kompotten til.  Lad anden hvile tildækket i ca. ½ time.

Nøddekartofler: Kom imens kartoflerne i kogende vand.

Kog dem ved svag varme og under låg i ca. 3 min.

Hæld vandet fra og damp kartoflerne tørre.

Tilsæt smør, salt og nødder.

Fordel kartoflerne på en plade med bagepapir.

Bag dem midt i ovnen ca. 25 min. ved 225°C, mens anden hviler.

Sauce: Si andeskyen og skum fedtet af.

Mål skyen, tilsæt vand eller kog ind - 1 dl i alt.

Tilsæt Hvid MælkeSauce, tranebærkompot, ost, salt og peber.

Bring saucen i kog og smag den til.

Anret pærerne i en skål og hæld lidt tranebærkompot over.

Grill andekødet midt i ovnen ca. 25 min. ved 225°C.

Tips: Anden kan tilberedes i god tid. Kartoflerne kan også gøres klar til bagning i god tid. Varm evt. pærer og tranebærkompot.
Tranebærkompot smager også dejligt til ost, fx en Emmentaler type.

Stegt and og tranebærkompot kan ertattes med krydrede kyllingelår og bagte kartofler hvis du foretrækker en hverdagsret der indeholder max 30% fedt.
Kartoflerne kan tilberedes i god tid. Lad dem stå tildækket i koldt vand efter de er skrællede og snittede.

Ikke fryseegnet

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.407 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her