Logo

Stegt duebryst på linseragout med sauce af champignon

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
1 frisk ung due
1 dl udblødt grønne linser (puy)
50 g bacon (fast)
1 lille skrællet gulerod
1 porre
1 rødløg
1 lille stykke selleri
lidt frisk timian
lidt hvidløg
1 dl hønsebouillon
8 blå druer
1 skalotteløg
5 champignon
1 dl portvin
1 dl brun kalvefond

Brystet skæres af duen. Skroget bankes med kødhammer og sættes over at småsimre med portvin og fond. Bryststykkerne bankes let med hånden og fedtet snittes, og krydres med salt og peber. På varm pande steges bryststykkerne på skindsiden og dækkes til med alufolie og sættes på svag varme ca. 4 min. Sluk og lad trække.

Bacon skæres i små tern og sauteres i gryde til fedtet er kogt af. Imens skæres løg, gulerødder, selleri og porre i små fine tern (brunoise), og tilsættes bacon - krydres med timian og lidt hvidløg og vendes med linserne og lidt hønsebouillon. Smages til med salt og peber.

Skalotteløget ristes på hed pande i lidt olie, tilsættes champignon i kvarte og ristes godt. Sigt portvins-duefonden over og lad koge op og tilsæt til sidst vindruer i halve uden sten.

Linseragouten anrettes pænt midt på tallerknen - eventuelt i rund cylinderform. Ovenpå lægges bryststykkerne, der eventuelt kan skæres op på skrå midt igennem Saucen med champignon og druer arrangeres nydeligt omkring. Pyntes med lidt frist timian.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.003 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Oksesteg, Asiatisk, sukkerærter, mango samt Mixed doubleEn vellykket forbindelse: Stegen tilberedes efter vestlig tradition, men saucen laves som...
• Fiskefad med spinat 2En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Bombolotti All Amatriciana Bombolotti All Amatriciana er en lækker italienskinspireret pastaret lavet på blandt andet...
• Agurkesorbet - isEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!