Logo

Stegt dyreryg - Marie's

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Dyreryg er ikke kun et efterårsfænomen. Forårs- eller sommerbukke må sky­des fra d. 16. maj til 15. juli, og i jægerkredse regnes netop forårsbukken for særdeles god.

 

Til 6 personer


# Ingredienser

1 dyreryg på ca. 3 kg

3 knuste enebær

salt og peber

100 g smør

½ kg løg, skalotter eller miniløg

2 dl rødvin

2 dl bouillon

2 dl fløde

jævning

ribs eller rønnebærgelé

 

* Tilberedning

Skær de groveste sener fra dyreryggen - der er ikke nødvendigt at skære alle tynde sener og hinder væk - de kan skæres fra, når dyreryggen skæres for.

Gnid dyreryggen med de knuste enebær samt salt og peber.

Fordel smørski­ver over ryggen.

Læg dyreryggen i ovnens bradepande og sæt den i en 250 °C varm ovn i 10 minutter. 


Tag bradepanden ud af ovnen og dæmp varmen til 150 °C.

Læg de pillede skalotteløg samt afpudsede sener og hinder ved.

Bland halvdelen af rødvin, bouillon og fløde og hæld det over dyreryggen.

Sæt bradepanden i ovnen igen og lad den stege yderligere 45-50 minutter.

Hvis du ønsker dyreryggen helt gennemstegt, skal den have 10 minutter længere. 


Tag bra­depanden ud af ovnen og tag kødet op.

Hold det varmt under folie.

Hæld skyen gennem en sigte direkte i en gryde.

Spæd med resten af bouillonen, fløden og rødvinen.

Kog saucen igennem og jævn den let.

Smag til med gelé, salt og peber.

 

Anretning: Skær fileterne fra dyreryggen og skær dem i pæne, skrå skiver.

Vend ryggen og skær mørbraden ud på samme måde.

Anret dyreryggen med kødskiverne lagt pænt på plads på benet.



Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (8 stemmer)
Siden er blevet set 4.159 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Grillstegt hjortemørbrad med fyld af soltørrede tomaterEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Vildandepaté med salat og brødNår go'e venner eller familie står for døren, varmer vi op med opskriften på vildandepaté
• Grillstegt hjortemørbrad med fyld af soltørrede tomaterEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Ovnsyltede jordbærEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!