Logo

Stegt lammebov

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 kg udbenet lammebov
1 håndfuld selleriblade
1-2 fed hvidløg, pillede og snittede på langs
1,5 kg kartofler, skrællede og skivede
2 porrer
4 stilkebladselleri, rensede og fint snittede
1-2 fed hvidløg, pillede og hakkede
½ l. grønsagsbouillon

Er lammeboven pakket i net, tages det af og kødet bredes ud på et bræt med skinsiden nedad.
Drys med salt og friskkværnet peber.
Fordel selleribladene på kødet og drys med hvidløg.
Rul sammen og snør boven eller luk med kødnåle.
I et ovnfast fad lægges grønsagerne blandede og taglagt.
Drys med hvidløg.
Hæld bouillon ved, så den næsten dækker.
Placer den fyldte lammebov på grønsagerne.
Drys med salt og peber.
Sæt hele fadet i en forvarmet ovn ved 200°C og steg i 1 ½ time.
Stik i lammeboven med en kødnål.
Er den udløbende saft rosa, er stegen rosa, er den klar er boven gennemstegt.
Steg lammeboven efter smag.
Tag boven ud.
Lad kødet hvile i 20 minutter, inden det skæres for.
Lad grønsagsfadet stå i den slukkede ovn intil serveringen..

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.484 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?




Effektiv reklame - klik her