Logo

Stegt lammebov med rødbedesaute

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1000 g udbenet lammebov
Groft salt
peber fra kværn
bredbladet persille

Rødbedesaute:
1000 g rødbeder
Salt
peber fra kværn
Et par løg - helst skalotte
Evt. et fed hvidløg
Et par tynde porrer
Friske timianblade
2 spsk balsamicoeddike
Olivenolie eller smør
½ dl piskefløde eller cremefraiche

Lammeboven udbenes. Krydres med salt og peber. Persillen strimles og fordeles på indersiden af lammeboven, som snøres.

Lægges i et ovnfast fad, gnides med olivenolie og brunes ca. 15 min ved 250°C.

Tilsæt 1 lille kop vand, dæmp varmen til 160°C og steg i ca. 50 min. Dæk evt. med alufolie for at hindre udtørring. Lad stegen trække ca. 10 min. Før den skæres i skiver .

Rødbedesaute:
Rødbederne skrælles og skæres i knap lillefingertykke stænger.

Løget hakkes groft, hvidløget skæres i tynde skiver og porrerne i 2 cm tykke ringe.

Løget sauteres uden at brune i fedtstoffet. Rødbederne tilsættes og snurrer ca. 5 min.

Herefter tilsættes hvidløg , porreringe, salt, peber og timianblade . Læg låg på og lad snurre ca. 10 - 15 min. Tilsæt balsamicoeddike og lad retten snurre indtil rødbederne er netop møre.

Fløden tilsættes og koger lidt ind . Smages til og serveres.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 897 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad hedder USA’s næste præsident?
Effektiv reklame - klik her