Logo

Stegt lammekølle med rød mangochutney, ecrasees kartoffel og braiseret

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
ca. 1,8 kg lammekølle
timian
rosmarin
havsalt
frisk kværnet peber

Chutney:
1 rød peberfrugt
1 fed hvidløg
12 cherrytomater
2 rødløg
1 stor rød chili
1 halvmoden mango
1,5 dl hvidvinseddike
1 dl sukker
½ tsk timian
juice
skallen af en appelsin

Kartoffel ecrasees:
1,2 kg kartofler
1 dl ekstra jomfru olivenolie
1 dl hakkede sorte oliven
1 dl hakkede flåede tomater
0,5 dl hakket basilikum
havsalt
frisk kværnet peber

Braiseret fennikel:
3 fennikel
25 g smør
¼ tsk timian
4 dl grønsagsbouillon

Krydr køllen på alle overflader med havsalt, peber, friskhakket timian og rosmarin.
Bind køllen med stegesnor.
Læg køllen på en base af løg og kartoffel i skiver i et ovnfast fad.

Pensl med olivenolie. Sæt fadet i en 210ºC varm ovn i 10 minutter.
Reducer varmen til 175ºC i ca. 60 minutter.
Tag køllen ud af fadet og lad den hvile i 20 minutter, inden servering.

Til chutneyen.
Skær peberfrugt, løg, chili, mango i 1 cm. terninger. Knus hvidløget.
Skær tomaterne i halve.
kom grønsagerne, frugten og resten af ingredienserne i en gryde.
Bringes i kog og simrer i 20-25 minutter til væden er reduceret til det halve.
Krydr med salt og peber.

Skræl kartofler og kog dem i saltvand. Si kartoflerne og knus dem med en gaffel.
Tilsæt olivenolie, hakkede sorte oliven, flåede tomater, peber og salt efter smag.
Tilsæt basilikum lige inden servering.

Skær og vask fennikel. Blancher i kogende vand i 1 minut, køl af i koldt løbende vand og si vandet væk. Smelt smørret med timian i en lille stegebakke.
Tilsæt fennikel, grønsagsbouillon, salt og peber.
Dæk med bagepapir og braiser i ovnen i 30-35 minutter.

Server lammet på et fad med fenniklen. Juicen fra stegen og fenniklen koges sammen og hældes over fenniklen.

Server kartofler ecrasees og chutneyen separate.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 760 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Kylling PoblanoEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Amerikanske revelsbenEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Lakselasagne med rejer og spinatSuper food - sundt lækkert og dejligt slankende ... ikk'
• JordbærskumEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!