1 ½ kg Ål 
4 spsk  hvedemel 
50 gram smør 
salt, peber 
1 kg  små kartofler 
50 g  smør 
2 spsk  hvedemel 
4 dl  sødmælk 
1 bundt dild 
 
Rens, skyl, salt, skyl og aftør ålene. 
Skær dem i ca. 8 cm lange stykker. 
Vend dem i hvedemel krydret med salt og peber. 
Brun fedtstoffet på panden. 
Brun ålene på alle sider ved kraftig varme. Dæmp varmen. 
Steg ålene fra 15–30 minutter ialt, afhængig af tykkelsen. 
Ål skal stege længe og ved svag varme – vend dem ofte. 
  
Stuvede kartofler: Kartoflerne koges, pilles og skæres i skiver. 
Smelt smørret, tilsæt melet og pisk godt. 
Hæld mælken i opbagningen lidt ad gangen under stadig piskning. Lad 
saucen koge i ca. 10 min., pisk i saucen så den ikke klumper. 
Er saucen for tyk tilsættes lidt vand. 
Tilsæt kartoflerne og hakket dild og smag til med salt og peber. 
  
Tips: En stor portion kan steges færdig i ovnen. Læg dem i bradepanden, efter de er brunet og hæld brunet smør over. Lad det stå i ovnen 15–25 
minutter ved 160ºC.