Logo

Sushi - nigiri og maki

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Prøv at lave hjemmelavet sushi med vennerne eller børnene til aftensmad en dag. Det kan være et nørkle arbejde, men hyggeligt så man gør det sammen. Serveres med wasabi, ingefær og Soya.

 

 

Sushi

Tilberedningstid: ca. 2 timer + frysning 48 timer

arbejdstid: ca. 30 min.

 

sushi-ris

2 dl runde ris (grødris eller sushiris)

2 1/2 dl vand

1/2 dl eddike fx riseddike

2 spsk sukker (20 g)

2 tsk groft salt

fyld

wasabi (japansk peberrodspasta)

400 g rå fisk i filet fx laks, tun eller sej, der har været frosset v. -18°C i mindst 48 timer eller røget laks eller kogte kæmpe tigerrejer

*

 

Skyl risene i koldt vand og kom dem i en gryde med vand. Bring gryden i kog ved jævn varme under tætsluttende låg.

Når vandet koger skru ned til svag varme og lad risene koge 15 min. Tag gryden fra varmen og lad den stå 15 min.

Rør risene med en gaffel, kom eddike, sukker og salt i.

Læg et vådt, hårdt opvredet viskestykke over.

Lad risene køle af og brug dem i løbet af få timer.

 Rul små boller af risen.

Dyp hænderne i vand så risene ikke klistrer til fingrene.

Kom lidt wasabi på toppen af ris bollen og læg et stykke skåret fisk eller kæmpe reje ovenpå.

Tilbehør: Fx syltet ingefær i tynde skiver og sojasovs.

 

Sushi maki ruller: Læg kogte sushiris i et ca. 1/2 cm tykt lag på en plade af noritang. Smør 1/2-1 knsp. wasabi på risene i en stribe. Læg en strimmel rå laks, og en strimmel agurk på og rul sammen som en roulade. Skær skiver af sushien med en fugtig kniv. Tilbehør som ovenfor.

Hver enkelt dypper sin sushi i en lille skål med soja og spiser syltet ingefær ”for at friske smagsløgene op”


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 647 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Kanin med græskar i sennepsauceEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Svinemørbrad med æbler og sveskerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Kromandens kaninretEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Hvid chokolademousse med solbærsauceEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os