Logo

Sværdfisk med urtesauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Sværdfisk med urtesauce

 

Overrask familien med denne anderledes fiskeret. Server saftige sværdfiskekoteletter med en delikat urte- og vinsauce. Hverdagsluksus. • Sværdfisk har en fast konsistens og en mild smag. • Hvidvin giver en sauce med lavt fedtindhold.

Forberedelse 20 min. + marinering. Tilberedning 10 min. 4 Portioner

 

# Råvarer til Sværdfisk med urtesauce

4 sværdfiskekoteletter a 230 g, 2½ cm tykke

½ dl friskpresset citronsaft

URTESAUCE:

½ dl hvidvin

3 spsk smør eller margarine

2 spsk friskpresset citronsaft

1 tsk tørret timian

1 tsk tørret rosmarin

1 spsk hakket frisk persille

¼ tsk friskkværnet sort peber

¼ tsk reven citronskal

GARNERING:

friske rosmarinkviste

 

* Fremgangsmåde:

1 Læg sværdfiskekoteletterne i en halv dyb skål og dryp citronsaften over.

Vend koteletterne og sørg for at de dækkes helt.

Dæk med plastfolie og stil i køleskabet i 30 min.

 

2 Tænd for ovnens grill.

Placer sværdfiskekoteletterne på en plade eller en rist dækket med alufolie.

 

3 Grill koteletterne 10 cm fra varmen ca. 5 min. på hver side til fiskens kød er uigennemsigtigt og let deler sig.

 

4 Tilbered saucen mens fisken grilles.

Opvarm vin og fedtstof i en gryde.

Pisk citronsaft, timian, rosmarin, persille, peber og reven citronskal i.

Bring det i kog.

Anret sværdfiskekoteletterne på tallerkener og dryp saucen over.

Garner med rosmarinkviste og server straks.

 

Tips & råd

 

Sværdfisk med urtesauce

Frisk sværdfisk skal være fugtig og kødet let gennemskinneligt. Anvend ikke fisk som er tør og brun langs kanterne.

Fiskekoteletterne bør være mindst 2 cm tykke. Hvis fisken er tyndere bliver den let for tør når den grilles.

De fisk som egner sig bedst til at grille er laks, sværdfisk, tunfisk, makrel eller anden fed fisk. Grilltiden bør beregnes pr. cm. Beregn 10 min. grilltid ved ca. 2½ cm tykkelse målt på den tykkeste del af fisken.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 274 = kJ 1151

Kulhydrat O g Protein 46 g Fedt 10 g (33%) Fibre 0 g

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.531 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvilken fridag er det bedst at undvære?





Effektiv reklame - klik her