Logo

Sværdfisk med urtesauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Sværdfisk med urtesauce

 

Overrask familien med denne anderledes fiskeret. Server saftige sværdfiskekoteletter med en delikat urte- og vinsauce. Hverdagsluksus. • Sværdfisk har en fast konsistens og en mild smag. • Hvidvin giver en sauce med lavt fedtindhold.

Forberedelse 20 min. + marinering. Tilberedning 10 min. 4 Portioner

 

# Råvarer til Sværdfisk med urtesauce

4 sværdfiskekoteletter a 230 g, 2½ cm tykke

½ dl friskpresset citronsaft

URTESAUCE:

½ dl hvidvin

3 spsk smør eller margarine

2 spsk friskpresset citronsaft

1 tsk tørret timian

1 tsk tørret rosmarin

1 spsk hakket frisk persille

¼ tsk friskkværnet sort peber

¼ tsk reven citronskal

GARNERING:

friske rosmarinkviste

 

* Fremgangsmåde:

1 Læg sværdfiskekoteletterne i en halv dyb skål og dryp citronsaften over.

Vend koteletterne og sørg for at de dækkes helt.

Dæk med plastfolie og stil i køleskabet i 30 min.

 

2 Tænd for ovnens grill.

Placer sværdfiskekoteletterne på en plade eller en rist dækket med alufolie.

 

3 Grill koteletterne 10 cm fra varmen ca. 5 min. på hver side til fiskens kød er uigennemsigtigt og let deler sig.

 

4 Tilbered saucen mens fisken grilles.

Opvarm vin og fedtstof i en gryde.

Pisk citronsaft, timian, rosmarin, persille, peber og reven citronskal i.

Bring det i kog.

Anret sværdfiskekoteletterne på tallerkener og dryp saucen over.

Garner med rosmarinkviste og server straks.

 

Tips & råd

 

Sværdfisk med urtesauce

Frisk sværdfisk skal være fugtig og kødet let gennemskinneligt. Anvend ikke fisk som er tør og brun langs kanterne.

Fiskekoteletterne bør være mindst 2 cm tykke. Hvis fisken er tyndere bliver den let for tør når den grilles.

De fisk som egner sig bedst til at grille er laks, sværdfisk, tunfisk, makrel eller anden fed fisk. Grilltiden bør beregnes pr. cm. Beregn 10 min. grilltid ved ca. 2½ cm tykkelse målt på den tykkeste del af fisken.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 274 = kJ 1151

Kulhydrat O g Protein 46 g Fedt 10 g (33%) Fibre 0 g

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.101 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• TUC-muffins med grønsager, hytteost og sprød crumbleIgen en god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 dejlige madopskrifter, og...
• 6 spid til grillen | klart bedst fra madABC.dkIgen en god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 dejlige madopskrifter, og...
• Ristede græskarkernerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Nyt designEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Boller, bagt uden gærHjemmebagte boller smager bare bedst, især lune fra ovnen med smør og syltetøj. disse er...
• Kong Frederiks livretDette er den originale opskrift på Kong Frederiks livret. I Sønderborg; Kong Fiddes...
• Grillet havtaske med bacon og grillede sommergrønsagerDet er en rigtig luksusret, vi har på tapetet her: havtaske og friske grønsager. Det er...
• Kanelblommer med yoghurtKanelblommer med yoghurt er bare den lækreste dessert om efteråret, når de danske blommer...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!