Logo

Svinekoteletter med majs, salat og kartofler

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Svinekoteletter med majs, salat og kartofler

 

Fire dejlige svinekoteletter med mayo og salat til i dag, og fire til i morgen i dejlige mexican-wrap.

4 personer. Arbejdstid: 30-45 min. Samlet tid: 60 min.

 

# Ingredienser

1 kg små kartofler

6 majskolber (2 til i morgen)

8 koteletter (4 til i morgen)

2 spsk smør til stegning

 

Hjemmelavet mayonnaise:

1 pasteuriseret æggeblomme

1 tsk salt

3½ dl olie

½ citron

1½ tsk hvidvinseddike

1 tsk dijonsennep

1 nip hvid peber

 

Salat:

1 hoved hjertesalat

1 bk cherrytomater

1 håndfuld basilikum

 

Vinaigrette:

5 spsk olie

2 spsk æblecidereddike eller hvidvinseddike

1 tsk grovkornet sennep

1 tsk sirup

salt og peber

*

Vask kartoflerne og kog dem møre.

Hæld vandet fra.

Kog majsene i letsaltet vand i 12-15 minutter, og gem to til dagen efter

 

Mayonnaise:

Pisk æggeblommen med salt til, den har en sej konsistens.

Pisk langsomt olien i.

Først dråbevis, og dernæst gradvist mere under konstant piskning.

Undgå at hælde for meget olie i ad gangen - ellers er der risiko for at den skiller!

Jo mere olie du kommer i, jo tykkere bliver mayonnaisen.

Tilsæt citronsaft og smag sammen med hvidvinseddike, sennep, salt og hvid peber.

Stil mayonnaisen til side indtil servering

 

Salat:

Vask og skyl salaten, riv bladene i mindre stykker, og kom dem i en skål

Halver tomaterne, og kom dem over salatbladene.

Fordel blade af basilikum over.

 

Ryst alle ingredienserne til vinaigretten sammen og hæld den over lige før servering.

Kværn friskkværnet peber over til sidst.

 

Koteletter:

Steg koteletterne på en varm pande eller grill ca. 3-5 min på hver side afhængig af tykkelsen

Gem 4 koteletter til dagen efter.

Server kødet med kogte kartofler, majs, salat og mayonnaise som tilbehør

 

Resterne af koteletterne bruges til en lækker wrap med majs og guacamole - i morgen.

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 245 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Ingefær-koteletterEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Paprikakoteletter med appelsinkogte cherrytomaterAppelsinsaften fremhæver tomaternes smag og giver et dejligt, syrligt modspil til...
• Gule ærter med chili og citronSærligt fine gule ærter fås ved at koge suppen med chili og citron. Lidt eddike kan gives...
• SkildpaddeisEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os