Logo

Svineskank i flødeost med løgtoppe og knækbrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

2 saltede svineskanke
2 laurbærblade
2 gulerødder
1 løg
1 tsk peberkorn
1 kvist timian
¼ knoldselleri
Salt, groft peber
½ vand, ½ pilsner til kogelage
4 spsk flødeost
løgtoppe (forårsløg)
200 g rugmel
100 g hvedemel
1 spsk olie
1 tsk salt
½-1 dl pilsner
10 g gær
Sesamfrø
 
Kog svineskankene i pilsner/vand, så de er dækket, under låg i 1 time.

Tilsæt resten af ingredienserne undtagen flødeost og løgtoppe og kog yderligere 1 time.
Stik i skankene og tjek, om de er møre, ellers må de have lidt mere.
Afkøl skankene i kogelagen.
Pil derefter kødet fra ben og fedt.
Bland flødeost med salt, kværnet peber og kød.
Top op med løgtoppe ved servering.
 
Knækbrød:
Bland gær og øl.
Bland alle de tørre ingredienser, tilsæt herefter øl-gærblandingen.
Ælt grundigt i 6-7 minutter. lad dejen hvile i 1 time.
Udrul dejen supertyndt og bag den på bagepapir i en 180ºC varm ovn i 8-10 minutter, til knækbrødet er tørt og sprødt.
Bryd knækbrødet i grove flager og spis det til svineskanken ledsaget af et glas godt øl.

 

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.147 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?