Logo

Tærte med tomater og feta

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Tærte med tomater og feta

 

Fyldet i denne tærte består af tomater, peberfrugt og feta, som komplimenterer hinanden smukt. Tærten smager utroligt godt, og så er den både hurtig og let at lave.

Til 6 personer. Arbejdstis: 20 min + ovntid 2 x 20 min.

 

# Tærtedej:

200 g hvedemel

1 tsk salt

75g smør

75g kvark

 

Fyld:

1 gul peberfrugt i strimler

1 spsk olie

200 g små røde tomater i halve

200 g små gule tomater i halve

4 æg

1 dl piskefløde

200 g hakket feta

salt og friskkværnet peber

 

Tilbehør:

en grøn salat

*

Kom alle ingredienserne til dejen i en foodprocessor, og blend, til dejen er samlet, tilsæt evt lidt koldt vand.

Eller

Bland mel og salt i en skål, smuldr smørret i, saml dejen med kvark og måske lidt vand.

Lad dejen hvile i køleskabet i 1 time.

 

Rul dejen ud, og læg den i en smurt tærteform, 24 cm i diameter.

Prik bunden med en gaffel, dæk den med bagepapir, og hæld tørre bønner i. (se bagebønner)

Forbag tærtebunden ved 180 °C i 20 minutter.

Tag tærten ud, og fjern bønner og papir.

 

Rist peberfrugten på en pande med olie i 5 minutter.

Kom tomater og peberfrugt i en skål.

Pisk æggene sammen, og hæld dem i skålen sammen med fløde, feta, salt og peber.

Kom fyldet i den forbagte tærtebund.

Sæt den tilbage i ovnen, og bag færdig ved 180 °C i 20 minutter.

 

Server tærten varm med en grøn salat.



 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 3.211 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvor tit spiser du oksekød til aftensmad?



Effektiv reklame - klik her