
Også lækkert til frokost, der bare bliver bedre af at trække længere, så du kan med fordel tage den med i madpakken. 
400 g stegt, magert kalvekød (eller en rest fra dagen før af kylling)
1 chili 
10 g friskrevet ingefær 
1 spsk rørsukker 
2 lime 
1 bundt frisk thaibasilikum
1 fennikel 
½ papaja 
1 rødløg 
1 rød peberfrugt
1 squash 
1 spsk soja 
salt og peber
*
Skær kødet i aflange strimler. 
Lav marinaden: Fjern kernerne i chilien, hvis det ikke skal være for stærkt, eller lad dem blive, hvis det skal bide. 
Snit så chili i tynde, fine strimler, og vend strimlerne med ingefær og rørsukker i en skål. 
Skallen af lime rives og kommes i skålen sammen med limesaften. 
Gem en smule thaibasilikum til pynt, snit resten fint, og vend det i skålen. 
Vend marinaden med kødet 
Snit fennikel, papaja, rødløg, peberfrugt og squash fint. 
Kom det i en skål, og vend det sammen med det marinerede kød. 
Smag til med soja, salt og peber. 
Lad salaten stå og trække i mindst 20 minutter i køleskabet. 
Tag den ud, og server med thaibasilikum som pynt