Logo

Tjekkisk flæskesteg med surkål og knødler.

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Flæskesteg:
1 kg flæskesteg (nakkekam uden ben med svær)
1 spsk kommen
1 stort løg i skiver
2 fed hvidløg i skiver
 
Surkål:
750 g hvidkål fintsnittet
1 løg i tern
1 spsk olie
lidt salt sukker og eddike
1 spsk kommen
lidt hvedemel
 
Knødler:
400 g semuljemel
2 1/2 dl mælk
1 æg
1 tsk salt
salt til kogning ca. 1/2 dl
 
Flæskesteg: Flæskestegen gnides med salt og kommen og steges i ovnen ved 200°C i et ovnfast fad med låg.
Under stegningen hældes lidt vand ved nu og da.
Når stegen er ved at være mør, tilsættes skiver af løg og hvidløg.
Låget fjernes til sidst for at gøre sværen sprød.
Stegetid ca. 2 timer.
 
Man laver aldrig sauce, men serverer stegen med den fine sky, som kød,
kommen, løg og hvidløg afgiver.
 

Surkål: Hvidkål og løg svitses i en gryde.
Tilsæt lidt salt, sukker, eddike og hel kommen, og lad kålen simre under låg ca. 1/2 time.
Til sidst drysses med lidt hvedemel for at jævne en smule.
Smagen af den færdige kål skal være sursød.
 

Knødler: I en skål blandes hvedemel med mælk, æg og salt.
Dejen skal være forholdsvis tynd og bearbejdes godt med en grydeske.
Det gælder om at få så meget luft i dejen som muligt.
Lad dejen hvile 1/2 times tid.
Form dejen til tre aflange brød ca. 15 cm og 5-6 cm i diameter evt. med
våde hænder.
De koges i en stor gryde med rigeligt saltvand i 20-25 min.
Efter kogning løftes de forsigtigt op og skæres i skiver ca. 1 1/2 cm tykke med en skarp kniv eller et stykke stærkt sytråd.
Kødet med sky og surkål serveres med 4-5 skiver knødler pr. person.
 

Tips: Semuljemel er svært at finde, i stedet kan evt. anvendes en pastamel af durumhvede.

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.244 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Kalveschnitzel med ærtepuré og Stracciatella med forårsurterEn sprød kalveschnitzel har fået spidset smagen til med frisk ærtepuré.Stracciatella (fra...
• Svinekæber, braiserede, med perlebyg, citrusglaserede majroer, sølvbeder og ganache sauceSpændende ret hvor svinekæber braiseres og serveres med perlebyg, citrusglaserede majroer,...
• Koteletter med kartoffel-sellerifrikasséFrossen spinat kan bruges i stedet for friske spinatblade. Tø spinaten op og pres vandet...
• HonningmelonsorbetEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os