Logo

Toscansk tværreb med bagt polenta

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

#
1 mørt oksetværreb på ca 2 kg
3 fed hvidløg
2 løg
4 gulerødder
4 stilke bladselleri
6 tørrede chili
3 kviste rosmarin
2 ds hakkede tomater
en flaske rødvin
persille eller rucola
 
Bagt polenta:
125 g majsgryn
½ liter vand
2 dl piskefløde
3 æg
50 g reven parmesan
1 tsk salt
 
Tilbehør: Pane di matera (brød)


Rids tværrebet, og krydr det med groft salt, friskkværnet peber.
Snit hvidløg, løg, gulerod og bladselleri i små stykker, og læg det i et stort ovnfast fad sammen med chili, rosmarin og tomat.
Læg tværrebet oven på urterne, og hæld rødvin over.
Steg tværrebet 1½ time i ovnen ved 175 °C, dryp jævnligt med skyen.
Vend tværrebet, og steg i endnu 1½-2 timer, og dryp stadig jævnligt med skyen.
Kom majsgrynene i kogende vand, og lad det koge ca 10 minutter for svag varme under omrøring.
Pisk fløde og æg sammen, og rør det i den afkølede grød sammen med reven parmesan og salt.
Kom majsgrøden i et smurt ovnfast fad, og bag det i ovnen ved 175 °C ca 40 minutter.
Skum skyen fra tværrebet for fedt, fjern chili og rosmarin, og smag til med salt og peber.
Skær kødet i skiver, skær evt. noget af fedtet fra og hæld saucen over.
Drys med hakket persille eller rucola og server bagt polenta samt brød til.
Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.794 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?