Logo

Tournedos af oksemørbrad med rødløgskompot og sellerifrites

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

En oksemørbrad i god kvalitet
8 skiver letrøget bacon
olivenolie
salt
peber

2 stk rødløg i skiver fra top til bund
saften af 2 appelsiner
1 dl Madeira
50 g smør.
250 g svampe gerne kantareller eller Carl Johan svampe
1 stor knoldselleri

Tag mørbraden ud af køleskabet og indpakningen en lille halv time før tilberedning.
Af mørbraden udskæres 8 bøffer a ca. 100 g, der omvikles med letrøget bacon.
Bøfferne brunes ved kraftig varme og krydres med salt og peber.
Lægges i et ovnfast fad og steges færdig i ovnen ved 200° C i ca. 8 min.

Løgkompot:
Løgene sauteres i lidt olivenolie uden at tage farve, og der tilsættes appelsinsaft og Madeira.
Saucen koges ned til ca. halvdelen og piskes med smør.
Smag til med salt og peber.

Ristede svampe:
Svampene renses og ristes på en varm pande i lidt olivenolie.

Sellerifrites:
Knoldsellerien skrælles og skæres i papirtynde skiver på enten en pålægsmaskine eller et råkostjern.
Varm 2 dl vegetabilsk olie op og steg selleriskiverne i få minutter, til de er lysebrune og sprøde.
Steg eventuelt ad flere omgange, så olien forbliver varm.
Drys straks med groft salt.

Kødet anrettes på svampene med rødløgskompot og pyntes med sellerien.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.982 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her