Logo

Vild mørbrad med bønner og gratinerede kartofler

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

1500 g oksemørbrad

Marinade:
2 hakkede løg
1 dl olivenolie
5 spsk aceto balsamico
5 peberkorn
3 kviste timian ( 1 1/2 teskefuld tørret kan gøre det )
3 knuste enebær
1 knust laurbær eller laurbærblad
2 fed hvidløg i kvarter
4 dl god kraftig tør rødvin

Sauce:
Siet marinade
2 finthakkede skalotteløg
5 dl god kalvefond ( eller alm. oksebouillon )
2 spsk smør
50-100 g roquefort eller anden blåskimmelost, du kan også smage til med ribsgele  og peber og evt. salt

Tilbehør:
Kartoffelterninger bagt møre i fløde med salt og peber, serveret i små portionsforme
600 g friske grønne bønner
2 finthakkede skalotteløg
2 spsk smør
2 spsk finthakket persille

Marinaden blandes, og mørbraderne lægges heri i mindst 8 timer, gerne 12-16 timer, vend dem af og til.
Tag mørbraderne fra marinaden, og tør dem godt af.

Brun dem i smør på alle sider i en dyb pande med låg, dæmp varmen, og steg dem under låg i 15 minutter.

Tag kødet op, og pak det godt ind i alufolie og viskestykker.
Kom den siede marinade i stegesaften på panden, og kog ind med skalotteløgene til 1/3.

Tilsæt fond og kog igennem.

Jævn saucen med smør og roquefort, eller smag til med ribsgele og jævn med Maizena (suverænt, saucen bliver til ren kunst!)
Server kødet i skiver med saucen og tilbehøret. de friskkogte bønner vendes i smør med finthakkede skalotteløg, til de er gennemvarme.

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.253 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Chickenwings med barbecuesauceDet, som amerikanerne helst vil have til deres grillede steaks, bliver her brugt som...
• Nakkefilet med gremolataEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Farserede peberfrugter 2En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Blommechutney 2En chutney serveres som regel som tilbehør til indiske retter. Her bruges den lækre...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os