Logo

Vinmarineret vildtsteg

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 ½ kg steg af elg hjort, rådyr eller ren
2 spsk smør eller margarine
3-4 dl marinade

Marinade:
1 løg
1 gulerod
8 dl rødvin
1 spsk knuste kryderpeberkorn
1 spsk knust enebær
1 laurbærblad
3 spsk olie

Sauce:
2 spsk hvedemel
3-4 dl stegesky
2 dl kaffefløde
salt
peber
1-2 spsk ribsgele

Afpuds stegen og læg den i et smalt fad.
Dybfrossen kød behøver ikke at tø.
Skræl løg og gulerod, skær dem i skiver og bland dem med resten af ingredienserne til marinaden.

Hæld marinaden over stegen.
Den skal dække kødet, spæd ellers med lidt rødvin.
Stil den i køleskabet 3-4 dage og vend stegen et par gange undervejs.

Tag stegen op og tør den af.
Varm fedtstof i en stegegryde, kom den i og brun den godt.
Salt let og spæd med 2-3 dl af marinaden.
Lad kødet småstege under låg i 1 ½-2 timer og spæd undervejs med mere marinade.
Tag stegen op og lad den hvile under folie.

Rør melet ud i lidt vand og jævn skyen til saucen.
Tilsæt fløde og smag til med salt, peber og ribsgele.
Skær kødet i tynde, fine skiver og server med saucen til.
Tips:
Andre dele af vildt, fx. yderlår, bov eller højreb kan marineres og steges som grydesteg, men bør da ligge i marinade i 1-2 uger.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 3.251 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Roskildefestivalen være politik eller musik? I år vil de fejre solidaritet med Palæstina. Er det foreneligt med musik?



Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her