1 kogt hummer 
24 levende blåmuslinger eller anden type muslinger 
1 stor havtaske 
225 g blæksprutteringe 
1 spsk  hvedemel 
6 spsk  olivenolie 
12 store rejer 
2 store milde løg hakket 
4 fed hvidløg presset 
2 spsk  brandy 
1 dåse hakket tomat 
2 laurbærblad 
1 tsk  paprika 
1 rød chilipeber renset og hakket 
3 dl fiskebouillon 
2 spsk  mandler finthakkede 
2 spsk  frisk hakket persille 
salt og friskkværnet peber 
  
Brug en skarp kniv og del hummeren på langs. 
Fjern maven og knæk klørene med en hammer. 
Rens fisken, og skær den i passe stykker.
Skrub muslingerne, og kasser dem som ikke er friske eller ikke lukker sig under koldt vand. 
Rens og del fisken i passende stykker.
Dyp fiskestykkerne og blæksprutteringene i krydret hvedemel. 
Svits dem hurtig i varm olie på begge sider. 
Rens rejerne.
Svits løg og ⅔ af hvidløget i 3 min. 
Tilsæt brandy og tænd med en tændstik. 
Når flammerne dør hen, tilsættes tomaterne, laurbærblad, paprika, chili og bouillon.
Lad retten syde i 5 min. 
Tilsæt muslinger, læg låg på og lad det koge 3-5 min til muslingerne har åbnet sig.
Tag muslingerne op af gryden og kasser dem som ikke har åbnet sig. 
Læg hummeren og fiskestykkerne i en ovnfast form. 
Bland mandel med resten af hvidløget og persille, og rør i saucen.
Hæld saucen over retten, og lad det simre forsigtig i 5 min. til alt er gennemvarmet. 
Tilsæt rejerne og lad retten stå lidt til. 
Serveres med en grøn salat og varmt, hvidt brød til.
 
Tips: Zarzuela betyder ”opera lignende” eller operette, og denne klassiske fiskeret er lige så livlig og farverig som navnet.