Logo

Halloumi salat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Halloumi salat

 

Nyd den herlige friske smag i denne salat, som er fyldt med grillet ost og får smag af en urte- og hvidløgsvinaigrette. Farverigt • Halloumiost er en god kalciumkilde • Friske asparges har flere næringsstoffer end asparges på dåse.

Forberedelse 20 min. Tilberedning 5 min. 6 portioner

 

# Råvarer til Halloumi salat

100 g halloumiost

1 rød peberfrugt

1 bundt asparges (400 g)

1 agurk

1 bundt rucola salat

DRESSING:

2 spsk vineddike

3 spsk olie

1 fed hvidløg

1 spsk hakket persille

1 spsk hakket frisk timian eller merian

¼ tsk groftkværnet peber

 

* Fremgangsmåde:

1 Tænd for ovnens grill.

Skær halloumiosten i tynde skiver.

Læg osten på en foliebeklædt grillrist.

Rens peberfrugten og skær den i halve.

Læg den på grillristen med skindsiden op.

Grill ost og peberfrugten i 5 min.

Tag ud og lad det svale af

 

2 Tag skindet af peberfrugten og striml den fint.

Fjern den nederste træede del af aspargesene og skær dem i 4 cm lange stykker.

Bring en gryde vand i kog.

Blancher aspargesene ca. 3 min. og skyl dem derefter under koldt vand.

Skær agurken i skiver på langs med en kartoffelskræller.

 

3 Fordel ruccola salaten på 4 tallerkener.

Læg ost, peberfrugt, asparges og agurk ovenpå.

 

4 Bland vineddike og krydderurter og rør olien i.

Dryp dressing over salaten lige inden servering.

 

Tips & råd

 

Kom tomater i salaten. Skold og flå dem før de skæres ud.

 

Vælg vineddike efter smag. Alle typer vineddike passer til denne opskrift.

Du kan også erstatte vineddiken med saft af lime eller citron, for at få en syrlig smag.

 

GENVEJ: Spar tid ved ikke at grille ost og peberfrugt.

Det giver en anden smag og konsistens til salaten.

 

INFO: Halloumi er en halvhård, umærket, saltet ost lavet af en blanding af ged- og fåremælk, og nogle gange også komælk. Det har et højt smeltepunkt og kan let steges eller grilles.

Halloumi er en udsøgt, cypriotisk specialitet, som holder formen, når den grilles eller steges.

Osten er først og fremmest kendt for sin karakteristiske, krydrede smag af frisk mynte. Skorpen bliver sprød, mens indersiden smelter.

Den er velegnet til salater, men ostens sande karakter kommer først rigtig frem, når den opvarmes. I Cypern spiser man traditionelt halloumi som en del af en mezze-anretning med lækre små snacks og friske grønsager.

Er du ikke så meget til gede- og fåremælksoste har vi også den danskproducerede grillost, som er produceret på ren komælk. Grillosten tilberedes på samme måde som Halloumi på enten grill eller pande.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 143 = kJ 600

Kulhydrat 5 g Protein 6 g Fedt 11 g (69%) Fibre 2 g

 


 

 

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 409 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?