500 g  kartofler 
⅔ dl  olivenolie 
2 spsk  hakket frisk rosmarin eller 2 tsk  tørret 
450 g  tunsteak ca. 2 cm. tyk 
1 tsk  salt 
½ tsk  friskkværnet sort peber 
 
Tomat kapers salsa: 
4 mellemstore hakkede tomater 
2 spsk  citronsaft 
1 ¼ dl  hakkede sorte oliven 
½ dl  afdryppet kapers 
2 spsk  olivenolie 
 
Forvarm grillovnen.
Skær kartoflerne i 1 cm. både, fordel dem på en stor bageplade sammen 
med den friske tunsteak. 
Rør olivenolie, salt, rosmarin og peber i en lille skål.
Pensl kartofler og tunfisken med blandingen.
Grill i 10 minutter, vend kartofler og tun en gang og pensl nu og da med 
olieblandingen. 
Bland imens tomater, kapers, sorte oliven, citronsaft og olivenolie i en anden skål.
Anret kartofler og tunfisk på et stort fad. 
Server med tomat- og kapers salsaen
  
Tips: Den friske tunfisk kan erstattes med to 180 g  dåsetun afdryppet og delt i flager. Skal i så fald ikke dampkoges.