
 
Salaten er vendt med en mellemøstlig tahin-dressing. Du kan
også bruge en dansk mormor-dressing rørt af 1 dl fløde, 2-3 spsk citronsaft, 1 spsk
sukker, salt og peber. 
2 personer. Er du alene så halver portionen. Arbejdstid: 20
min. 
 
#
150 g frisk grønkål (gerne rød) 
1 knsp salt 
1 tsk olie 
2 gulerødder 
1 æble 
 
Dressing: 
1 fed hvidløg 
1 tsk farin (eller sirup) 
2 spsk tahin (se tips) 
2 spsk citronsaft 
3 spsk olie 
salt og peber 
 
Drys: 30 g mandler eller nødder 
*
 
SKYL og rib grønkålsbladene. Rul 6-8 blade sammen ad gangen,
og snit dem så fint som muligt.
Masser kålen med salt og olie, til bladene bliver mørke og
blanke. 
 
SKRÆL gulerødderne, og skær dem i bånd med skrælleren. 
Vask æblet, og skær det i tynde skiver eller både. 
 
KNUS hvidløgsfeddet, og rør det sammen med de øvrige
ingredienser til dressingen. 
 
VEND det hele sammen, smag til, og anret på et fad eller i
en skål. 
Drys evt. med grofthakkede mandler. 
 
TIPS: Tahin er en pasta lavet af ristede sesamfrø. Erstat
evt tahin med mørk sesamolie eller ristede sesamfrø og lidt olie.
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin