Logo

Risengrød i mikroovn på 35 minutter

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Risengrød i mikroovn på 35 minutter


Laver du risengrød på kogepladen, kræver det, at du rører konstant i gryden.

 

Du kan lave risengrød til juleaften, til ris a la mande eller bare til en kold vinterdag i din mikroovn.

Laver du risengrød på kogepladen, kræver det, at du rører konstant i gryden. Risengrød tilberedt i mikrobølgeovn er mindst lige så godt - til gengæld slipper du næsten helt for at røre.

Opskriften kan bruges til 2 personer - eller 3, hvis I ikke er helt så sultne.

 

# Ingredienser til risengrød:

3 dl vand

1,5 dl grødris

0,5 liter mælk

0,5 tsk salt

1 klat smør

*

 

Hæld vand, grødris, smør og salt i en glasskål.

Sæt skålen i mikrobølgeovnen ved fuld effekt (ca. 800 W) i 5 minutter.

Husk tætsluttende låg eller mikroovnsfilm over skålen.

 

Rør en enkelt gang, når de 5 minutter er gået.

Hæld herefter mælken i skålen.

Sæt igen ovnen på højeste effekttrin og 5 minutter.

Husk låg på skålen.

 

Hold øje med grøden.

Normalt koger mælken efter cirka 5 minutter, nogle gange skal du give den lidt mere.

Når mælken koger, skal du stoppe mikroovnen.

Fjern låget.

Skru effekten ned til det halve (350-400 watt).

Lad grøden koge færdig i 20-22 minutter alt efter, hvad der smager dig bedst.

 


 

 

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 432 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?