Logo

Champignon farserede

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Champignon farserede 

 

En forret med det der lille ekstra pift. I den milde svampehat gemmer sig et lækkert og uimodståeligt fyld.

• Champignoner er kaloriefattige. • Hakket oksekød er magert.

Forberedelse 30 min. Tilberedning 20 min. 4 portioner

 

# Råvarer til Champignon farserede:

12 store (ca. 500 g) friske champignon

2 skiver hvidt brød

1 tsk smør + fedtstof til fadet

200 g hakket oksekød (magert)

2 spsk finthakket persille.

½ tsk finthakket timian

½ tsk finthakket merian

2 æggeblommer

½ tsk salt

¼ tsk chilipeber

1 fed hvidløg, knust

2 dl grønsags bouillon

2 spsk reven parmesanost


Fremgangsmåde:

1 Børst champignon rene.

Sæt ovnen på 175 °C.

Skær alle mørke pletter af hattene.

Vrid forsigtigt foden af uden at skade hatten.

Skær skorperne af brødskiverne.

Tern brødet fint og brun terningerne i 1 tsk fedtstof.

Lad det blive koldt.

 

2 Bland kød, krydderurter, æggeblommer, salt, peber og hvidløg til en ensartet fars.

Bland brødterningerne i farsen.

 

3 Smør et stort ovnfast fad.

Stil champignonhattene med åbningen opad.

Fyld champignonerne med farsen.

 

4 Hæld grønsagsbouillonen over og drys med parmesanost.

Steg i ovnen ca. 20 min.

Server pain riche og en tomatsalat til.

 

Tips & råd

 

Foden på svampene tager du lettest af, ved forsigtigt at vride og samtidig trække foden ud af hatten.

Vær forsigtig så du ikke skader svampens lameller.

 

Server retten nylavet.

Proteinet i svampene har nemlig en tendens til at ødelægges, når det kommer i kontakt med stuevarme.

 

Variation:

Ved festligere lejligheder kan man erstatte 1 dl af bouillonen med 1 dl tør hvidvin.

Server siden resten af vinen til maden.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 225 = kJ 940

Kulhydrat 10 g Protein 15 g Fedt 14 g (56%) Fibre 2 g

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 445 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Champignonsuppe med blomkålSvampesuppe med blomkål en dejlig fyldig og velsmagende suppe, der både er nem og hurtig...
• Fyldte champignon - Funghi RipieniFunghi Ripieni er fyldte champignon perfekt til en lækker forret. På madkursus.com får du...
• ChampignonspidSpid med svampe og løg er en fantastisk god og let opskrift. Vi har brugt champignon, men...
• Rabarber-jordbær-kompot med vaniljeskyrRabarber Jordbær Kompot er en slags grød, som ikke er helt udkogt men heller ikke pureret....
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!