Logo

Brownies med ingefær

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Brownies med ingefær

 

Superlækre og nemme brownies med konfektagtig konsistens. Vi har tilsat en god portion syltet ingefær, men de kan sagtens bages uden.

ca. 25 stykker. Arbejdstid: 25 min. Bagetid: 25 min. Køletid: 2 timer. Fryseegnede.

 

#

1 vaniljestang eller 1 tsk vaniljesukker

240 g rørsukker

150 g smør

1½ dl kakao (ca. 60 g)

50-75 g syltet ingefær (kan udelades)

2 æg

60 g hvedemel

100 g valnøddekerner

 

Pynt:

100 g mørk chokolade

lidt syltet ingefær eller flagesalt

*

 

Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og mos dem sammen med lidt af sukkeret.

Kom vaniljesukker, sukker, smør og kakao i en gryde, og smelt det over meget svag varme.

Tag gryden af varmen, rør rundt, og lad massen køle lidt af.

 

Hak den syltede ingefær med en kniv, og rør den i dejen (kan udelades).

Rør æggene i et ad gangen, og tilsæt melet.

Rør dejen godt igennem, og tilsæt valnødderne.

 

Smør en firkantet form (20x20 cm), og læg et stykke bagepapir i, så det går op over to af kanterne.

Hæld dejen i formen, og bag kagen ved 160 °C i 20-25 min.

 

Tjek kagen med et træspid - der må godt sidde lidt "chokolade" eller fugtige krummer på, men ikke rå dej.

Tag kagen ud af ovnen, og lad den køle af i formen.

 

Smelt chokoladen i en skål over vandbad eller i mikroovn, og smør den ud over kagen.

Pynt med tynde skiver syltet ingefær eller saltflager.

Lad chokoladen stivne, og del kagen i 25 stykker (5 på hver led).

 

TIP: Opbevar dine brownies i en kagedåse eller plastboks med låg ved stuetemperatur i op til 4 dage. Pak dem med bagepapir imellem, så de ikke klistrer sammen.

Du kan også pakke dem enkeltvis i plastfilm, lægge dem i fryseposer, og fryse dem i op til 3 måneder. Tag de stykker op, du skal bruge, og lad dem tø ved stuetemperatur i 1 times tid.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 173 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Den skønneste julekonfektHer er hjemmelavet konfekt til store og små, og det meste af det er nemt at lave, så...
• Den skønneste julekonfektHer er hjemmelavet konfekt til store og små, og det meste af det er nemt at lave, så...
• KransekagestykkerHjemmebagte kransekagestykker smager vidunderligt og er faktisk ret nemme at lave selv -...
• Besvimede druerEfter en god middag vil denne dessert være en ekstra flot afslutning inden man går over...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os