Logo

Cantuccini med tranebær og hasselnødder

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Cantuccini med tranebær og hasselnødder

 

Cantuccini er en lille italiensk småkage, der ser lidt tør ud uden at være det. Masser af hasselnødder klæder den godt, og tranebærrene giver dejlig syrlighed og et lille sejt bid midt i kagens sødme.

30-40 stk. Arbejdstid: 30 min. Bagetid: ca. 25 min.

 

#

1 tsk fennikelfrø

225 g hvedemel

225 g sukker

½ tsk bagepulver

1 økologisk appelsin

2 æg

100 g hasselnødder

100 g tørrede tranebær

*

 

STØD fennikelfrøene i en morter.

 

BLAND mel, sukker, bagepulver og fennikelfrø.

 

RIV skallen af appelsinen, og pres saften af ½ appelsin.

 

BLAND æg, appelsinskal og -saft.

Kom det i mel blandingen, og ælt med hænderne.

Ælt nødder og tranebær i dejen.

 

DEL dejen i to portioner, og form dem til to tykke pølser, ca. 20 cm lange.

Læg dem på en bageplade med bagepapir med god afstand imellem, da de flyder meget ud.

 

BAG kagerne i 15 min. ved 175 °C.

Tag dem ud, og lad dem køle lidt af.

 

SKÆR kagerne i ca. 1 cm tykke skiver.

Læg dem på bagepladen igen med skærefladen opad.

 

BAG kagerne i ovnen i yderligere 10 min., eller til de er gyldenbrune i kanten.

Lad kagerne køle af på en rist, og opbevar dem i en lufttæt beholder.

 

TIPS: Du kan bruge mandler eller pistacienødder i stedet for hasselnødder.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.617 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her