Logo

Gulerodskage med krydderier

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Gulerodskage med krydderier

 

En klassisk gulerodskage, men med kant! Overrask dine gæster med en skøn, krydret gulerodskage a la Indien.

Gulerodskage går aldrig af mode, og pifter du den op med mandler og skønne krydderier, får den en anelse mere kant end den traditionelle gulerodskage.

 

# Det skal du bruge:
175 g brun farin
2 dl vindruekerneolie
3 æg
200 g hvedemel
1½ tsk bagepulver
1 tsk natron
1 tsk stødt kanel
½ tsk stødt ingefær
5 dl revet gulerod
50 g mandler, grofthakkede
50 g rosiner

 

Glasur:
125 g flormelis
1 spsk blødt smør
3-4 spsk appelsin eller citronsaft

*

 

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 180 °C.

Hæld brun farin og olie i en skål, og pisk det sammen med håndmikser.

Pisk æggene i 1 ad gangen.

Rør mel, bagepulver og natron i dejen sammen med kanel og ingefær.

Tilsæt revet gulerod, mandler og rosiner.

Hæld dejen i en smurt springform, der er 22 cm i diameter, og bag kagen i 45-50 minutter.

 

Test med en kødnål, om kagen har fået nok.

Hænger der ikke noget på nålen, er kagen færdig.

Afkøl kagen på en bagerist.

 

Rør flormelis og smør sammen med appelsin- eller citronsaft.

Er glasuren for tynd, røres mere florsukker i. Glasuren skal være tyk.

Smør glasuren på kagen, og server.

Alternativt kan du drysse den med flormelis.

 


 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.357 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her