Logo

Karameltærte med chokolade

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Karameltærte med chokolade

 

Uhm, den er bare for lækker denne tærte - sprød bund, blød karamel og mørk chokolade fuldstændig vanedannende.

1 tærte til 8-1O personer. Arbejdstid: 1 time. Koge/bagetid: 30 min. Køletid: 4 timer.

 

#

Tærtedej:

150 g hvedemel

100 g durummel

50 g flormelis

1 knsp salt

125 g koldt smør

½ dl iskoldt vand

 

Karamelcreme:

275 g sukker

¾ dl vand

1 dl piskefløde

125 g smør

1 tsk flagesalt

 

Overtræk:

125 g mørk chokolade

15 g smør

Tilbehør: evt. vaniljeis

*

 

BLAND de to slags mel, flormelis og salt godt sammen og hak det kolde smør i (med en foodprocessor eller et mørdejsjern).

Saml hurtigt dejen med koldt vand, pak den ind, og lad den hvile koldt en time.

 

Rul dejen ud, og læg den i en tærteform.

Tryk dejen godt ind i kanterne og sæt den i fryseren i 20 minutter.

Prik bunden med en gaffel og bag den ved 200 °C i ca 15 minutter.

 

Karamelcreme: Kog sukker og vand til gylden karamel i en gryde i ca. 8 min.

Tag gryden af varmen, og tilsæt fløde, smør og salt.

Rør rundt, sæt gryden tilbage på varmen, og kog massen jævn i 2-3 min.

Hæld det straks over den bagte tærtebund, og lad karamelcremen stivne ved stuetemperatur eller i køleskab, hvis du har travlt.

 

OVERTRÆK. Hak chokoladen groft, og smelt den sammen med smør i en skål over vandbad.

Rør den igennem, smør den over den faste karamelcreme, og lad den stivne.

 

Server tærten i små stykker evt. med en kugle vaniljeis.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.682 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad hedder USA’s næste præsident?




Effektiv reklame - klik her