Logo

Rådhuspandekager

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Rådhuspandekager

 

Rådhuspandekager er en specialitet bestående af tynde pandekager, som er rullet med appelsincreme, dækket af et tyndt lag abrikosmarmelade og drysset med mandelsplitter. De fyldte pandekager serveres kolde og bliver brugt til officielle receptioner og festligheder på Københavns rådhus.

Arbejdstid: ca. 1 time Hvile/afkølingstid: ca. 1 time Stege/kogetid: 40 min. 10-12 stk.

 

#

Pandekager:

3 æg

100 g hvedemel

75 g sukker

2½ dl mælk

50 g smeltet smør

15 g smør til bagning

 

Appelsincreme:

1 vaniljestang

½ liter sødmælk

40 g majsstivelse

1 æggeblomme

75 g sukker

2 blade husblas

2 tsk sukker

1 økologisk appelsin

2-3 spsk orangelikør eller appelsinsaft

1½ dl piskefløde

 

Pynt:

1 dl abrikosmarmelade

mandelsplitter

1 økologisk appelsin

*

 

Pandekager: Pisk æggene sammen med mel, sukker og lidt mælk.

Tilsæt smeltet smør og resten af mælken lidt ad gangen under piskning.

Stil dejen i køleskab 30 min.

Bag pandekagerne ved god varme på en slip let-pande (ca. 20 cm) med en smule smør.

 

Creme: Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.

Kom vaniljekorn og stang i en gryde med mælk, majsstivelse, æggeblomme og sukker.

Pisk det godt sammen og kog cremen under omrøring ca. 4 min.

Tag gryden af varmen.

 

Læg husblasbladene i blød i koldt vand 5 min.

Knug vandet ud, kom husblassen i den varme creme og rør, til den smelter.

Hæld cremen i en skål og drys med sukker.

Lad cremen blive kold og smag den til med orangelikør eller appelsinsaft og finrevet appelsinskal.

Pisk fløden til blødt skum og vend den i cremen.

 

Smør pandekagerne med cremen og rul sammen.

Læg de fyldte pandekager med samlingerne nedad på et fad.

Pres marmeladen gennem en sigte og smør et jævnt lag på pandekagerne.

Drys med mandelsplitter og tynde strimler appelsinskal.

Opbevar rådhuspandekagerne i køleskab indtil servering - de skal nydes samme dag.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 5.564 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her