Rådhuspandekager er
en specialitet bestående af tynde pandekager, som er rullet med appelsincreme,
dækket af et tyndt lag abrikosmarmelade og drysset med mandelsplitter. De
fyldte pandekager serveres kolde og bliver brugt til officielle receptioner og
festligheder på Københavns rådhus.
Arbejdstid: ca. 1
time Hvile/afkølingstid: ca. 1 time Stege/kogetid: 40 min. 10-12 stk.
#
Pandekager:
3 æg
100 g hvedemel
75 g sukker
2½ dl mælk
50 g smeltet smør
15 g smør til
bagning
Appelsincreme:
1 vaniljestang
½ liter sødmælk
40 g majsstivelse
1 æggeblomme
75 g sukker
2 blade husblas
2 tsk sukker
1 økologisk appelsin
2-3 spsk orangelikør
eller appelsinsaft
1½ dl piskefløde
Pynt:
1 dl
abrikosmarmelade
mandelsplitter
1 økologisk appelsin
*
Pandekager: Pisk
æggene sammen med mel, sukker og lidt mælk.
Tilsæt smeltet smør
og resten af mælken lidt ad gangen under piskning.
Stil dejen i
køleskab 30 min.
Bag pandekagerne ved
god varme på en slip let-pande (ca. 20 cm) med en smule smør.
Creme: Flæk
vaniljestangen og skrab kornene ud.
Kom vaniljekorn og
stang i en gryde med mælk, majsstivelse, æggeblomme og sukker.
Pisk det godt sammen
og kog cremen under omrøring ca. 4 min.
Tag gryden af
varmen.
Læg husblasbladene i
blød i koldt vand 5 min.
Knug vandet ud, kom
husblassen i den varme creme og rør, til den smelter.
Hæld cremen i en
skål og drys med sukker.
Lad cremen blive
kold og smag den til med orangelikør eller appelsinsaft og finrevet
appelsinskal.
Pisk fløden til
blødt skum og vend den i cremen.
Smør pandekagerne
med cremen og rul sammen.
Læg de fyldte
pandekager med samlingerne nedad på et fad.
Pres marmeladen
gennem en sigte og smør et jævnt lag på pandekagerne.
Drys med
mandelsplitter og tynde strimler appelsinskal.
Opbevar
rådhuspandekagerne i køleskab indtil servering - de skal nydes samme dag.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin