Det er en rigtig luksus-menu, vi har på tapetet her:
jomfruhummere og havtaske. Det er den danske sommers topråvarer, som man bør
nyde mindst en gang.
Grillet havtaske med bacon
og grillede sommergrønsager
2 personer. Er du alene så halver portionen. Arbejdstid: 30
min. Grilltid: ca. 15 min. (+ optænding af grill)
#
400 g havtaskekæber, havtaskefilet eller havkat
½ spidskål
4 nye gulerødder med top
2-3 nye løg
2-3 gule rødbeder eller gule tomater
1 spsk olie
salt og friskkværnet peber
Piskede smør/skyr-toppe:
150 smør
125 g skyr naturel
Tilbehør:
1 håndfuld friskpillede ærter
frisk kørvel
brød
*
SMØR/SKYR-TOPPE: Pisk blødt smør luftigt med en håndmikser,
og tilsæt skyr.
Kom blandingen i en sprøjtepose. og sæt 8 små toppe på et
stykke bagepapir.
Sæt dem i køleskabet.
TÆND grillen.
FJERN evt. hinder på fisken, og del den i 4 lige store
stykker.
Vikl et stykke bacon omkring hver, og luk med tandstikkere eller
kødnåle.
SKÆR spidskål i både fra rod til top.
Skrub gulerødderne, og del løg og rødbeder eller tomater.
PENSL grønsager og fisk med olie, og grill på alle sider ved
god varme, til alt er tilpas varmt og ikke for blødt (5-15 min.).
Nyd det hele med friske ærter, et drys kørvel, smør/
skyr-toppe og brød.
Grillede
jomfruhummere med salat og hindbær
2 personer. Er du alene så halver portionen. Arbejdstid: 20
min. Grilltid: 4-5 min. (+ optænding af grill)
#
6-8 hele jomfruhummere
1 spsk olie
salt og friskkværnet peber
½ grønt salathoved
100 g modne hindbær
1 spsk olie
2 tsk hindbær- eller anden bæreddike
Pynt og tilbehør:
spiselige blomsterblade (fx fra gule og orange morgenfruer)
brød
*
TÆND grillen.
BLAND skyllet, plukket salat med hindbær og en dressing af
olie og eddike.
Drys med kronbladene af spiselige blomster og lidt salt og
peber.
FLÆK jomfruhummerne på langs fra mellem øjnene og hele vejen
ned til enden af halen.
Fjern tarmen.
PENSL jomfruhummerne med olie, og krydr med lidt salt og
peber.
GRILL jomfruhummerne ca. 1 min. på hver side.
NYD de grillede hummere med salat og brød.
TIPS: Tænd grillen mindst ½ time før brug. Overfladen på
grillkullene skal være grå og alle flammerne væk, før du kan grille.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin