Logo

Kyllingegryde med butterdej og Frugtsalat med vinskumsauce - skøn menu

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kyllingegryde med butterdej og Frugtsalat med vinskumsauce - skøn menu

 

En lækker kyllingegryde tilberedt med kyllingebryst og toppet op med sprød butterdej. Desserten er en frisk frugtsalat serveret med en sauce legeret med æggeblommer og hvidvin.

 

Kyllingegryde med butterdej

Arbejdstid: 50 min. Stege/koge/bagetid: 40 min. Kødet er fryseegnet. 4 personer

 

#

2 plader butterdej (optøede, udrullede)

1 æg

4 kyllingebryster (uden skind)

1 spsk smør + 1 spsk olie

250 g perleløg (halve)

2 spsk hvedemel

salt og friskkværnet peber

3 dl tør hvidvin

500 g gulerødder (tern)

1 dl piskefløde

250 g grønne fine ærter

 

Drys: 2 spsk bredbladet persille og lidt frisk estragon (hakket)

Tilbehør: fx hvedebrød

*

 

BUTTERDEJ: Skær fire stykker butterdej (ca. 15x15 cm) og læg dem på bagepapir.

Pensl med sammenpisket æg og bag dem i ca. 15 min. ved 200 °C, til de er gennembagte.

 

KYLLINGEGRYDE: Skær hvert kyllingebryst ud i fire stykker.

Dup kødet tørt med køkkenrulle.

Brun det i en gryde med smør og olie.

Tilsæt løgene og steg under omrøring i nogle min.

Drys med mel og rør det sammen.

Krydr med salt og peber og tilsæt hvidvin.

Lad retten simre under låg i ca. 10 min.

Tilsæt gulerødder og kog videre i 5 min., til kødet er mørt.

Kog retten igennem med fløde og tilsæt ærter.

Rør jævnligt over hele grydens bund.

Smag til med salt og peber og drys med krydderurter.

Server kyllingegryden med sprød butterdej.

 

Frugtsalat med vinskumsauce

Arbejdstid: 20 min. Kogetid: få min. Ikke fryseegnet. 4 personer

 

#

2 rosa grapefrugter

3 appelsiner

2 bananer

 

Vinskumsauce:

4 pasteuriserede æggeblommer (2 bægre)

1½ dl hvidvin

75 g flormelis

*

 

Skær skrællen og den hvide hinde af citrusfrugterne med en skarp kniv og skær frugtkødet i mundrette stykker.

Pil bananerne og skær dem i passende stykker.

Bland frugterne lige før servering.

 

SAUCE: Pisk alle ingredienserne (flormelis afhængigt af vinens sødme) sammen i en tykbundet gryde over svag varme eller vandbad, til det næsten koger.

Hæld straks saucen i en skål og server varm eller afkølet til frugtsalaten.

 

TIPS: Saucen må ikke blive varmere end 85 °C, så koagulerer æggeblommerne, og saucen vil skille.

 

Se flere dejlige desserter her

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.662 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her