Logo

Perlehøne med svampe og abrikos-fool

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Perlehøne med svampe og abrikos-fool

 

Perlehøne har mere smag end kylling, men hører alligevel til de lyse kødtyper. Abrikosfoolen er en sød og lynhurtig dessert.

 

Perlehøne med svampe, porrer og æblekompot

4 personer. Arbejdstid: 45 min. Stege-/kogetid: ca. 40 min. Trækketid: 1 time

 

4 stk perlehønebryst

15 g smør

1 spsk olie

salt og friskkværnet peber

250 g champignon

25 g smør

2-3 kviste frisk timian eller 1 tsk tørret

 

Æblekompot:

4 æbler (fx coxorange)

1 dl æblecidereddike eller æbleeddike

½ dl vand

1 spsk sukker

 

Tilbehør:

750 g kartofler

4-5 porrer

50 g smør

røde salatblade

bredbladet persille

*

 

Skræl og udkern æblerne, og skær dem i tynde både.

Kog eddike, vand og sukker, til det er opløst.

Tilsæt æblebådene og varm igennem i nogle min.

Lad dem trække i lagen i mindst 1 time.

 

Brun perlehønebryststykkerne på begge sider på en varm pande med smør og olie.

Krydr med salt og peber, og tag dem af panden.

Steg skiver af champignon i smør ved god varme.

Tilsæt timian.

 

Læg champignonerne i et ovnfast fad, og læg de brunede stykker perlehøne ovenpå.

Sæt fadet i ovnen ved 200 °C i ca. 20 min., til kødet er gennemstegt.

 

Kog kartoflerne i ca. 10 min.

Tilsæt stykker af porrer, og lad dem koge med kartoflerne i yderligere 10 min.

Hæld kogevandet fra.

Pil kartoflerne, og steg dem i smør på en pande.

 

Server perlehønebryst med champignon, porrer, æblekompot og smørstegte kartofler.

 

Perlehøne med svampe og abrikos-fool

 

Abrikosfool med sukker mandler

4 personer. Arbejdstid: 15 min. Kogetid: ca. 5 min.

 

#

200 g tørrede abrikoser

2 dl tør hvidvin (fx Sauvignon eller Riesling)

25 g sukker

2 dl piskefløde

½ stang vanilje

 

Drys:

sprøde sukkermandler eller hakkede mandler

*

 

Kog abrikoser med vin og sukker i ca. 5 min. ved svag varme, til de er bløde.

Skær dem i mindre stykker, og lad dem køle helt af.

Pisk fløde og evt. vaniljekorn til blødt skum.

 

Vend de kogte abrikoser sammen med flødeskummet, og fordel blandingen i portionsglas.

Drys med sprøde sukkermandler eller hakkede mandler lige før servering.

TIPS: Lav selv sukkermandler:

Kom 125 g hele, smuttede mandler i en tykbundet gryde med 125 g sukker og ½ dl vand.

Kog ved kraftig varme, til sukkeret begynder at smelte.

Dæmp varmen, og rør, til sukkeret samler sig omkring mandlerne og bliver tørt og klumpet.

Hæld straks mandlerne ud på et stykke bagepapir.

Skil mandlerne ad med 2 gafler, inden de bliver kolde. Afkøl.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.014 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her