Logo

Svampebouillon og kylling a la Provence

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Svampebouillon og kylling a la Provence

 

Du skal bruge under 1 time på at lave denne dejlige menu og det meste af tiden passer den sig selv.

 

Svampebouillon og kylling a la Provence

 

Svampebouillon

4 personer. Arbejdstid: 15 min. Koge-/trækketid: ca. 1 time

 

#

50 g tørrede, blandede skovsvampe

1 liter hønse- eller kalvebouillon

200 g friske svampe (fx bøgehat eller champignon)

1 glas tør sherry

evt. salt

Tilbehør: boller eller brød

*

Læg de tørrede svampe i blød i koldt vand i ca. 20 min.

Hæld vandet fra de udblødte svampe, og kog dem i bouillonen i ca. 30 min.

Si svampene fra, og kasser dem.

Bring bouillonen i kog, og tilsæt rensede, små svampe (eller stykker af svampe) 1 minut før servering.

Smag til med sherry og evt. salt.

Server svampebouillonen med boller eller brød.

 

Provence-kylling

4 personer. Arbejdstid: 30 min. Stegetid. ca. 45 min. Fryseegnet

 

#

1 stor kylling eller hane

1 dl olie

salt og friskkværnet peber

500 g tomater

2 små squash

2 løg

4-5 kviste frisk timian (eller 2 tsk tørret)

1-2 kviste frisk rosmarin (eller 1 tsk tørret)

evt. 6-8 fed hvidløg

2-3 håndfulde friske basilikumblade

*

 

Del kyllingen i 8 stykker med en fjerkræsaks eller kniv: under- og overlår hver for sig og hvert bryst i 2 stykker med ben.

Gnid kyllingestykkerne med olie, krydr med salt og peber, og læg dem i et ovnfast fad eller i en bradepande.

Skyl tomaterne, og skær dem i både.

Vask squashene, og skær dem i store terninger.

Pil løgene, og skær dem i skiver.

 

Bland grønsagerne med kyllingestykkerne i fadet.

Tilsæt timian, rosmarin og evt. pillede hvidløgsfed.

Sæt fadet i ovnen ved 175 °C i ca. 45 min., til kødet er gennemstegt.

Drys med basilikum lige før servering.

Svampebouillon og kylling a la Provence


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 330 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Fried chickenMangler nye måder at tilberede din kylling på, kan du prøve denne klassiske ret fra de...
• Grønsagsgryde med kyllingekødEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Hønsesalat med bacon, champignon og aspargesEn klassisk hønsesalat med bacon og asparges klæder ethvert stykke rugbrød og ethvert...
• Friturestegt ananas med romEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os