Logo

Æblegrød - Marie's

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Æblegrød - Maries


Æblesorten Belle de Boskoop er mest velegnet til grød. Hvis der bruges en æblesort, som har svært ved at koge ud, kan grøden samles med en jævning af lidt kartoffelmel eller frugtgrødsjævner udrørt i koldt vand. Til 4 personer


#

1,5 kg madæbler

ca. 200 g sukker

1 stang vanilje

Tilbehør: Mælk eller fløde

*

 

Skræl æblerne og fjern blomst, stilk og kernehus.

Skær dem i mindre styk­ker.

Kom dem i en gryde med flækket vanilje og ca. 1 dl vand.

Lad æblerne koge ved svag varme under låg 10-15 min.


Fjern vaniljen, tilsæt sukker og rør rundt.

Hæld grøden i en serveringsskål og lad den blive kold.

Server med kold mælk eller fløde.

 

Tips: Æblegrøden kan bruges til andre desserter, fx Æbleris: Vend 2 dl pisket fløde i 2 dl løskogte ris.

Læg risblanding og æble­grød lagvis i en skål. Pynt med flødeskum og klatter af ribsgelé.





Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 3,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.162 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Æbler i snecremeDette er en mager version af en gammeldags dessert, som baseres på æggehvider. Den skal...
• Gammeldags æblekage i nye klæderInspirationen til denne herlige spise fik vi en dag, da en af vore gode venner kom forbi...
• BelidaSaftige æbler med god og sød smag, som minder lidt om Gala. Et dejligt spiseæble, som også...
• Mørdejsskal med brombær og isEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!