Logo

Æblegrød - Marie's

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Æblegrød - Maries


Æblesorten Belle de Boskoop er mest velegnet til grød. Hvis der bruges en æblesort, som har svært ved at koge ud, kan grøden samles med en jævning af lidt kartoffelmel eller frugtgrødsjævner udrørt i koldt vand. Til 4 personer


#

1,5 kg madæbler

ca. 200 g sukker

1 stang vanilje

Tilbehør: Mælk eller fløde

*

 

Skræl æblerne og fjern blomst, stilk og kernehus.

Skær dem i mindre styk­ker.

Kom dem i en gryde med flækket vanilje og ca. 1 dl vand.

Lad æblerne koge ved svag varme under låg 10-15 min.


Fjern vaniljen, tilsæt sukker og rør rundt.

Hæld grøden i en serveringsskål og lad den blive kold.

Server med kold mælk eller fløde.

 

Tips: Æblegrøden kan bruges til andre desserter, fx Æbleris: Vend 2 dl pisket fløde i 2 dl løskogte ris.

Læg risblanding og æble­grød lagvis i en skål. Pynt med flødeskum og klatter af ribsgelé.





Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 3,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.921 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Æblekage med brunkagerMåske er der også brunkager tilovers fra jul - de giver en dejlig smag til æblekagen
• Bagt æblekageDu kan bage æblekage hele året med denne opskrift. Skulle det ske, at du har noget...
• Gammeldags æblekage med stoutcremeÆblekage er en supernem dessert, som altid vækker begejstring hos både store og små. Anret...
• Ris-æblekage - diabetikerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os