Logo

Æblekage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
8-10 personer

5 madæbler
300 g sukker
160 g usaltet smør
lidt kanel
50 g mandelsplinter
3 æg
160 g hvedemel
1 dl fløde
60 g rosiner
5 cl calvados

Skræl æblerne, fjern kernehus og skær i kvarter.
Placér æblerne i et gratinfad, drys dem med 50 g sukker og lidt kanel, dæk med 80 g smør skåret i små stykker.
Steges i en varm ovn, 180-200°C, i ca. 20 min, vendes nu og da.
Smør en springform og drys den med mandelsplinter.
Læg de bagte æblestykker i bunden.
Pisk de 3 æg med 200 g sukker, tilsæt 1 dl fløde og 60 g smeltet smør, tilsæt hvedemel og rosiner.
Hæld dejen over æblerne.
Bages ved 180° i ca. 25 min.
Imens koges en sirup på de 50 g sukker og 3 spsk vand, træk den af ilden og tilsæt calvadosen.
Kagen tages ud af formen, vendes og pensles med siruppen.
Kagen smager godt med vaniljeis, engelsk creme, flødeskum eller cremefraiche.
Server den varm eller lunken.
Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.869 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?