Logo

Pavlova – dessert med marengs og bær - også for børnekokke

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Pavlova – dessert med marengs og bær - også for børnekokke

 
Denne dessert er enkel, men alligevel så uimodståelig og sammensat i smage og konsistenser. Man skulle tro, at den sprøde marengs, den bløde flødeskum og de syrlige, friske bær er skabt til at hænge sammen.
Marengsbunden kan laves et par dage i forvejen, så længe den pakkes i lufttæt indpakning for at holde på sprødheden.
Tilberedningstid:  3 timer, 30 min. 5-6 pers.

 
# Ingredienser
MARENGSBUND
3 æggehvider
200 g sukker
½ tsk citronsaft
1 tsk Maizena for en mere blank marengs

 
FYLD
3 dl piskefløde
½ tsk vaniljepulver
450 g blandede bær
(fx jordbær, hindbær, brombær, blåbær, ribs, solbær)

 
* Tilberedning
Sæt ovnen på 115 °C varmluft.
Pisk æggehviderne let stive og tilsæt derefter sukkeret lidt efter lidt til massen, mens du pisker (gerne med elpisker).
Undervejs kommer du også citronsaft og Maizena i.

 
Når marengsmassen er stiv, blank og luftig, fordeles den i en cirkel på en bageplade med bagepapir.
Tegn evt med en blyant på bagepapiret rundt om den store tallerken eller fad, du vil servere den færdige kage på.
Vend så bagepapiret, så der ikke kommer blyant på marengsen, men så du stadig kan følge cirklen.
Marengsen skal cirka være 2-3 cm tyk – kanten af cirklen skal være tykkere end midten af cirklen.
Bag bunden i midten af ovnen i cirka 1 time og 15 min.
Lad bunden stå i ovnen, efter den er bagt, så den køler ned sammen med ovnen og bliver sprød og tørret. Det tager cirka 2 timer.

 
Tag den afkølede marengsbund ud og sæt den på en tallerken eller et fad.
Flødeskummet piskes så sammen med vaniljesukkeret, så skummet bliver så luftigt og fast, som du kan lide den.
Flødeskummet fordeles på marengsbunden og pyntes med masser af bær og eventuelt et drys flormelis for ekstra wow-effekt.

 
Navnet Pavlova tilhørte en russisk ballerina, Anna Pavlova, som kagen efter sigende er opkaldt efter.

 
Se alle opskrifter for børnekokke

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 453 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her