Logo

Æblekage med rasp

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Æblekage med rasp

 

Gammeldags æblekage med rasp og med flødeskum og ribsgelé på toppen er en ægte klassiker, som aldrig går af mode og heldigvis for det!

(4-5 pers.)

 

# Ingredienser:

1 kg syrlige æbler

sukker

1 dl rasp

½ dl sukker

50 g smør

Pynt: ½ liter piskefløde og gelé.

*

 

Fremgangsmåde:

Skræl æblerne, skær dem i kvarte og fjern kernehuset.

Skær derefter æblestykkerne i både og kog dem møre i ½ dl vand under låg.

Smag æblegrøden til med sukker.

Bland rasp og sukker.

Smelt smørret i en pande og rist raspen deri, indtil den er gylden og sprød.

Rør af og til i raspen under afkølingen.

Læg æblegrød og rasp lagvis i en skål, det øverste lag skal være rasp.

Pynt æblekagen med flødeskum og gelé.

 

Tips: Lidt skoldede, hakkede mandler kan blandes i raspen.

Æblekagen lægges sammen lige før serveringen.

 

Gammeldags æblekage, som mormor serverede den, med hjemmeristet sød rasp og rigeligt flødeskum på toppen!

 


 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 866 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvor tit spiser du fisk til aftensmad?



Effektiv reklame - klik her