Logo

Æbler i slåbrok - Marie's

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Til 4 personer

1 kg (mad)æbler

80 g sukker

lidt vand

1 stang vanilje

Raspblanding:

1 dl sukker

200 g rasp

75 g smør

Pynt: Flødeskum og gelé

Dej:

300 g hvedemel

200 g smør

50 g sukker

2-3 spsk fløde

æg til pensling

 

Begynd med dejen: Findel fedtstoffet i melet og bland sukker i.

Tilsæt flø­den og ælt hurtigt dejen sammen.

Stil den køligt, mens æblerne tilberedes.

Udstik kærnehuset på æblerne og fyld dem med en blanding af rosiner, mandler og sukker.

Rul dejen ud til en tynd plade og udstik runde plader, der kan gå omkring æblerne.

Fold dejen om æblerne og sæt dem i et smurt, ovnfast fad.

Af dejrester udstikkes små blade, som sættes på de indpakkede æbler.

Pensl med sam­menpisket æg og bag ved 200°C i 20 minutter.

Æblerne kan serveres med en cremesauce eller med flødeskum.

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.161 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?